Festa de la Bicicleta 2021

Quants tipus de bicis coneixes? Bicicletes de muntanya, de carretera, urbanes, plegables, elèctriques… hi ha més de 15 models, però totes són protagonistes del CICLOBCN21, un esdeveniment d’abast internacional amb diferents congressos de bicicleta.

Per primera vegada s’apleguen 3 congressos alhora en una única ciutat, Barcelona. És el cas del XVIII Congrés Ibèric “La bicicleta i la ciutat, sobre els beneficis que aporta a la salut i el medi ambient la mobilitat diària amb aquest mitjà de transport, el 7è Congrés Internacional de la Bicicleta, amb l’exposició d’iniciatives socials d’Espanya i Portugal vinculades al món de la bicicleta, i el Congrés EuroVelo i Cicloturisme 2021, del turisme en bicicleta a les ciutats d’Europa. Actualment, l’EuroVelo 8 (la ruta cicloturística de llarga distància pel mediterrani) està en funcionament a Catalunya entre la Jonquera i Sils, amb enllaços a rutes de bicicleta ja existents entre Montcada i Reixac i Sant Adrià de Besòs per una banda, i Sant Boi de Llobregat i Martorell per l’altra (conegudes com a ruta 3 o prelitoral). La xarxa EuroVelo és un conjunt de 17 rutes cicloturístiques que creuen Europa de punta a punta.

El CICLOBCN21 se celebra fins al 10 d’octubre a l’Auditori AXA (parada l’Illa – línies T1, T2 i T3) en un format presencial i virtual. La festa més esperada i que posa la cirera al pastís és la Festa de la Bicicleta, que torna enguany al Passeig de Lluís Companys.

Com de costum se celebrarà al matí de 10 a 15 hores. L’accés és gratuït, sense reserva i oberta a tothom, això no obstant hi haurà control d’aforament per garantir totes les mesures de seguretat. Per aquest motiu no es podrà gaudir de la tradicional Bicicletada anual: la festa s’ha adaptat a la situació augmentant l’espai dels expositors, reduint el nombre d’activitats i impulsant aquelles amb distància entre persones, com els 6 circuits familiars de proves.

Com a novetat, s’han creat dos escenaris amb espectacles teatrals i artístics, en un format de curta durada per a afavorir la participació de tothom.

Gaudeix de la Festa i no oblidis assistir en un mitjà de transport sostenible, com el TRAM (parada Wellington – línia T4) o la bicicleta que podràs aparcar gratuïtament.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.