Celebrem la primera (i segona) cursa infantil adaptada!

L’Emma és una nena amb espina bífida que ha pogut complir el desig de córrer en una cursa gràcies a la seva mare, la Noemí Font. Conscient que fins al moment no existia una iniciativa similar, ha aconseguit impulsar a les Festes Majors del Gòtic la primera carrera infantil adaptada.

Són curses fetes a la situació física de cada persona. Cada atleta pot escollir una de les modalitats d’entre 10, 20, 30 metres o cursa d’obstacles, totes amb temps il·limitat. El recorregut és sempre en línia recta per facilitar la mobilitat de nens i nenes amb caminador, cadira de rodes, fèrules o dificultats de motricitat en general. L’objectiu d’aquesta activitat és fomentar i donar visibilitat a l’esport inclusiu.

La primera cursa infantil adaptada es va celebrar a l’agost durant les festes de Sant Roc (Gòtic) amb 30 atletes. Després de l’èxit, la segona cursa, a les festes de l’Eixample Esquerre, ja va tenir 40 participants. La tercera cursa adaptada se celebrarà durant  la Festa Major de Sant Andreu.

I tothom ha resultat guanyador! Els participants no competeixen contra altres, sinó que ho fan contra ells mateixos i les seves marques personals. D’aquesta manera es fomenta l’esforç per a aconseguir objectius i l’esperit de superació. Tots els participants van rebre una medalla, obsequis i van endur-se’n un TRAMi, el tramvia de peluix de TRAM.

TRAM és el patrocinador principal del TRAM Barcelona Open, el projecte més important que TRAM duu a terme per a la inclusió i el foment de l’esport adaptat. Aquesta competició va néixer l’any 2017 amb l’objectiu de convertir-se en referent mundial, donant a conèixer l’esport adaptat al públic en general mitjançant els valors que promou: superació, esforç, perseverança i companyonia. Actualment, els millors tennistes en cadira de rodes del món competeixen al TRAM Barcelona Open cada primavera.

El Tramvia és l’únic transport públic 100% accessible per a les persones amb mobilitat reduïda, ja que entre l’andana i els tramvies no existeix cap desnivell i els seus espais estan totalment habilitats per a la comoditat de les persones amb dificultats.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.