Festes de La Mercè: presencial i digital!

La Mare de Déu de la Mercè va ser la responsable de diversos miracles succeïts a Barcelona. Un dels més populars va ser durant la plaga de llagostes del 1687 que va envair la ciutat, fet que complicava la vida diària de les persones. En situacions desesperades o greus les ciutadanes resaven i s’encomanaven a Déu i els sants, per la qual cosa, van demanar protecció a la Mare de Déu de la Mercè. I miraculosament va aturar la plaga! Així, en agraïment, la van proclamar patrona de Barcelona, tot i que no va ser oficial fins al 1868.

Avui, més de 150 anys després del seu nomenament, tornem a viure les Festes de la Mercè amb prop de 500 activitats d’art, música i tradició, com l’exposició de gegants o la cavalcada, que es podrà seguir en directe al web (a les 17 h).

Els concerts d’enguany se celebraran amb públic presencial però amb aforament limitat, amb totes les mesures de seguretat activades com mantenir la distància i portar mascareta. Amb el desig de fomentar la participació de tothom, alguns concerts també es podran viure en directe. És el cas del concert de Cadena 10, amb Beth, Sara Roy i Miquel Abras (avui a les 20.50 h), el concert d’Europa FM, amb Mosaic, Roba Estesa, Sense Sal i Pepet i Marieta (demà a les 20.00 h), i el concert RAC 105, amb Porto Bello, Suu i La Fúmiga (diumenge a les 18.30 h).

Com ja és habitual, et recomanem gaudir avui de les portes obertes dels següents museus, amb accés lliure i sense reserva prèvia:

  • MNAC, fins a les 15 h.
  • Museu de la Música, fins a les 18 h (parada Auditori | Teatre Nacional – línia T4).
  • Fundació Antoni Tàpies, fins a les 19 h.
  • Fundació Miró, fins a les 19 h.
  • MACBA, fins a les 20 h.
  • Museu del Disseny, fins a les 20 h (parada Glòries – línies T4, T5 i T6).
  • Museu Can Framis, demà d’11 a 14 h i de 16.30 a 20 h (parada Ca l’Aranyó – línia T4).

Una de les activitats més esperades de les Festes és l’espectacle Piromusical (diumenge a les 22 h), que tornarà a celebrar-se des de 4 ubicacions diferents, escenaris perfectes per acomiadar les Festes des de les finestres i els terrats.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.