L’estiu shakesperià al Parc de l’Estació del Nord

“Oh Romeu, Romeu, per què ets Romeu?”. Imagines reviure a sota d’un til·ler l’escena que van protagonitzar Romeu i Julieta al balcó? O formar part dels convidats al casament de Teseu, duc d’Atenes, amb l’estimada Hipòlita a Somni d’una nit d’estiu?

La companyia teatral Parking Shakespeare és l’encarregada de dur a escena aquestes dues representacions de William Shakespeare durant els mesos de juliol i agost. Són obres de teatre que se celebren a l’aire lliure, a l’espiral del Parc dels til·lers de l’Estació del Nord (parada de TRAM Marina – línia T4). Aquestes propostes compten amb una singular particularitat: no hi ha cap escenografia, equipament de so o llum artificial. L’únic acompanyament són les persones assistents i la biodiversitat de l’entorn, com els til·lers, els pins, les alzines, o el cant dels ocells.

El parc de l’Estació del Nord està estretament relacionat amb el món de l’art, però en aquest cas, de l’escultura. Entre la gespa, parterres i parets de ceràmica són d’admirar les escultures Cel caigut i Espiral arbrada, creades en ceràmica i únics exemples construïts a Barcelona de land art (art de la terra), un corrent sorgit als anys 60 que utilitza els espais naturals com a llenços artístics.

Ambdues obres són de franc (cada dia a les 19 h fins al 8 d’agost), amb aforament limitat que requereix reserva d’entrades al web. Romeu i Julieta (adaptació i direcció d’Helena Tornero) es representarà els dies parell i, al seu torn, Somni d’una nit d’estiu (adaptada i dirigida per Sílvia Navarro) ho farà els dies senars.

Parking Shakespeare va néixer el 2009 amb l’objectiu de representar les obres del dramaturg anglès en espais verds, on el veritable protagonisme recau només en la veu dels actors i actrius. Durant els més de 10 anys ja han interpretat gairebé 20 títols, com L’amansiment de la fúria, Nit de reis i Els dos cavallers de Verona, entre altres. Fins i tot, el seu èxit els ha portat al teatre Shakespeare’s Globe de Londres on van recitar sonets de Shakespeare per primer cop en català.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.