Puja al TRAM, et portem a la platja!

Sabies que durant la segona meitat del segle XIX es van popularitzar els banys a la platja de Barcelona? Es feia a través de diversos establiments que de vegades, oferien serveis addicionals com gimnàs, solàrium o fins i tot, els anomenats banys de pila, que consistien en grans banyeres o piscines que evitaven banyar-se en el mar obert. Anar a la platja, en l’època, era tota una aventura, ja que fins a la creació de les primeres línies de tramvia que comunicaven amb la Barceloneta, el veïnat havia d’anar caminant.

Actualment és molt diferent, i només cal ocupar-se d’agafar la tovallola, la crema solar i pujar al Tram per arribar ràpidament a les més de 10 platges del litoral de Barcelona, Sant Adrià del Besòs i Badalona. A més a més, et portem a la platja que més t’agradi: amb àrea infantil, àrea per a gossos o per a practicar esports aquàtics, entre altres activitats.

Enguany, però, se segueixen aplicant mesures sanitàries, com la distància de seguretat d’1,5 metres entre les persones, tant a l’aigua com a la sorra, restricció d’accés als espigons i l’aforament limitat, el qual es pot consultar al web.

Així doncs, et recomanem les següents platges perquè escullis la que millor s’adapta a les teves necessitats, més enllà de prendre el sol:

  • Platja de Llevant (parada El Maresme – línia T4): àrea delimitada amb tanques perimetrals per a accedir amb gossos.
  • Platja de Sant Miquel: recomanada per a persones amb mobilitat reduïda, gràcies a la instal·lació de passeres de fusta fins a l’aigua i dutxes adaptades amb cadires.
  • Platja de la Barceloneta (parada Ciutadella | Vila Olímpica – línia T4): recomanada per a persones amb discapacitat que requereixen suport per entrar i sortir de l’aigua.
  • Platja del Somorrostro (parada Ciutadella | Vila Olímpica – línia T4): l’espai d’informació Centre de la Platja ofereix lloguer de jocs de sorra i programa activitats culturals i educatives per a famílies (amb reserva prèvia al web).
  • Platja de la Mar Bella: àrea delimitada amb jocs infantils, zona esportiva amb base nàutica per a la pràctica d’activitats de mar i pistes de bàsquet, voleibol, monopatí i taula de ping-pong.
  • Zona de Banys del Fòrum (parada Fòrum – línia T4): zona sense sorra, amb accés directament des de la superfície.

Amb l’objectiu de reduir els residus que es generen a les platges s’ha engegat la campanya “Platges sense fum” a Sant Miquel, Somorrostro, Nova Icària i Nova Mar Bella, i totes les guinguetes serveixen la beguda en gots retornable. Si portes beguda i menjar, no deixis cap residu a la sorra i diposita els envasos als contenidors. Així, tothom podrà gaudir d’una platja més neta!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.