Visita virtual al Palau de la Música

El Palau de la Música Catalana és un espai creat per endolcir l’oïda i delectar la vista. Construït entre 1905 i 1908 per l’arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner, és considerada com a única sala de concerts Patrimoni Mundial de la UNESCO per la combinació de totes les arts aplicades: escultura, mosaic, vitrall i forja.

La façana exterior primitiva (situada al carrer Sant Pere més Alt) va edificar-se amb maó vermell i ceràmica, detall que es pot apreciar, per exemple, els arcs de les columnes, on se situaven les taquilles originals. Actualment, però, l’accés es fa des de la façana principal (carrer Palau de la Música), coberta d’una estructura central metàl·lica de vidre que permet gaudir de llum natural a qualsevol racó.

El seu interior i, especialment, la sala de concerts, és d’una bellesa incalculable i una de les més elegants d’arreu del món, gràcies a les figures i representacions creades. Les muses envolten l’orgue i l’escenari, una cavalcada de Valquíries emergeixen del sostre, al fons es poden admirar els diversos relleus de mosaic, i als costats de l’escenari, un bust de Beethoven a una banda, i del poeta i compositor Anselm Clavé a l’altra. L’espai és abraçat per una làmpada central que simula el sol i vitralls a les parets que aporten molta il·luminació.

Per visitar el Palau hi ha dues modalitats: de manera virtual en 360º, mitjançant un clic de ratolí en qualsevol moment, o bé, de manera presencial amb visita lliure i audioguia descarregable al mòbil (entrada 10 €).

Abans o després de fer la visita recomanem gaudir de la selecció d’espectacles programats al llarg d’aquests anys. El Palau Digital és un espai amb concerts ja enregistrats (de vegades, en directe) i conferències de franc, com per exemple, El somni d’una nit d’estiu de Mendelssohn interpretat per l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor de Noies de l’Orfeó Català (entitat amateur resident al Palau), o l’actuació de Rosalia i el Cor Jove de l’Orfeó de la Gala dels Goya, l’any 2019.

Un palau per a gaudir de la música i de l’arquitectura!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.