Activitats per a celebrar amb molt d’orgull

Cada 28 de juny es commemora arreu el Dia de l’Orgull LGTBIQ+ amb l’objectiu de reivindicar i donar visibilitat als drets de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals, intersexuals, queer i d’altres identitats. Una de les activitats més esperada, la qual reuneix milers de persones, és la festa Pride! BCN, que enguany, però, a causa de la COVID19, es posposa fins al 3 i 4 de setembre.

Malgrat això, aquest mes de juny s’han programat diverses activitats amb la col·laboració d’entitats, museus i l’Ajuntament de Barcelona:

  • Fundació Joan Miró. Visita-itinerari Un cos com un univers (visita comentada el 27 de juny i l’11 de juliol a les 11.30 h i visita lliure del 26 de juny al 15 de juliol – entrada a la visita comentada 7 €).
  • Museu del Disseny. Itinerari temàtic Unisex – Agender – Genderless (dilluns i dimarts de 10 a 20 h – activitat inclosa amb l’entrada al museu).
  • Visita comentada i xerrada Mirades insubmises: lectures de la col·lecció en clau LGTBI (visita presencial el 26 de juny, 10 i 17 de juliol a les 18 h i xerrada en línia el 8 de juliol a les 17 h – entrada de franc amb inscripció al web).
  • Centre LGTBI. Visita a l’exposició Lesbofòbia i taller de gènere Bona vibra! Vine al Centre LGTBI!! (dimarts 29 de juny d’11 a 13 h – entrada de franc amb inscripció al web).

El dilluns 28 de juny, a les 18.30 h (entrada de franc amb reserva prèvia al web) se celebrarà a l’Estadi Olímpic una gala amb aforament limitat que inclourà un concert commemoratiu. Supremme De Luxe, Sharonne i Víctor F. Clarés presentaran l’acte i llegiran el manifest en favor de les persones amb VIH, amb el lema I=I Indetectable igual a intransmissible. Una dada rellevant que es vol divulgar en aquesta edició és que les persones amb VIH que ja reben tractament i càrrega viral indetectable no poden transmetre el virus. Els artistes que actuaran al concert són Rigoberta Bandini, Camela, Ricky Merino, Hidrogenesse, Joan Colomo i les agrupacions corals Barcelona Rainbow Singers i els Barcelona Gay Men’s Chorus.

Tots els tramvies, com ja es fa de manera habitual, lluiran en suport al col·lectiu la bandera LGTBI en la cabina de conducció, i un tramvia de cada xarxa es personalitzarà amb la imatge de la campanya, entre altres accions.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *