Activitats per a celebrar amb molt d’orgull

Cada 28 de juny es commemora arreu el Dia de l’Orgull LGTBIQ+ amb l’objectiu de reivindicar i donar visibilitat als drets de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals, intersexuals, queer i d’altres identitats. Una de les activitats més esperada, la qual reuneix milers de persones, és la festa Pride! BCN, que enguany, però, a causa de la COVID19, es posposa fins al 3 i 4 de setembre.

Malgrat això, aquest mes de juny s’han programat diverses activitats amb la col·laboració d’entitats, museus i l’Ajuntament de Barcelona:

  • Fundació Joan Miró. Visita-itinerari Un cos com un univers (visita comentada el 27 de juny i l’11 de juliol a les 11.30 h i visita lliure del 26 de juny al 15 de juliol – entrada a la visita comentada 7 €).
  • Museu del Disseny. Itinerari temàtic Unisex – Agender – Genderless (dilluns i dimarts de 10 a 20 h – activitat inclosa amb l’entrada al museu).
  • Visita comentada i xerrada Mirades insubmises: lectures de la col·lecció en clau LGTBI (visita presencial el 26 de juny, 10 i 17 de juliol a les 18 h i xerrada en línia el 8 de juliol a les 17 h – entrada de franc amb inscripció al web).
  • Centre LGTBI. Visita a l’exposició Lesbofòbia i taller de gènere Bona vibra! Vine al Centre LGTBI!! (dimarts 29 de juny d’11 a 13 h – entrada de franc amb inscripció al web).

El dilluns 28 de juny, a les 18.30 h (entrada de franc amb reserva prèvia al web) se celebrarà a l’Estadi Olímpic una gala amb aforament limitat que inclourà un concert commemoratiu. Supremme De Luxe, Sharonne i Víctor F. Clarés presentaran l’acte i llegiran el manifest en favor de les persones amb VIH, amb el lema I=I Indetectable igual a intransmissible. Una dada rellevant que es vol divulgar en aquesta edició és que les persones amb VIH que ja reben tractament i càrrega viral indetectable no poden transmetre el virus. Els artistes que actuaran al concert són Rigoberta Bandini, Camela, Ricky Merino, Hidrogenesse, Joan Colomo i les agrupacions corals Barcelona Rainbow Singers i els Barcelona Gay Men’s Chorus.

Tots els tramvies, com ja es fa de manera habitual, lluiran en suport al col·lectiu la bandera LGTBI en la cabina de conducció, i un tramvia de cada xarxa es personalitzarà amb la imatge de la campanya, entre altres accions.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.