Setmana de l’arquitectura 2021: la Nova Bauhaus Europea

Barcelona posseeix en l’arquitectura un clar exemple de diversitat d’estils que la converteixen en una ciutat inspiradora, creativa i moderna. Amb l’objectiu de mostrar aquests espais a la ciutadania se celebra actualment i fins al 16 de maig la 5a edició de la Setmana de l’Arquitectura, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Fundació Mies van der Rohe. S’han organitzat més de 200 activitats al voltant de l’art, l’arquitectura i la ciutat, ja que enguany se centrarà en la Nova Bauhaus Europea, una proposta europea que anima a dissenyar espais més inclusius, més accessibles i més sostenibles.

La Bauhaus, caracteritzada per l’estil senzill de colors bàsics i línies rectes, va revolucionar l’arquitectura i l’art de principis del segle XX. L’estètica quedava en un segon pla: era molt més important la funció d’un objecte que el seu disseny. Aquesta escola o corrent va sorgir a Alemanya tot just després de la 1a Guerra Mundial, ja que era necessari reconstruir sense floritures molts dels edificis que havien quedat malmesos. El mot bauhaus prové de l’alemany bau (construcció) i haus (casa).

A Barcelona, un dels edificis més representatius és el Pavelló Alemany de Mies Van der Rohe, creat l’any 1929 amb motiu de l’Exposició Internacional de Barcelona. I és també en aquest espai on s’ha programat una de les activitats més interessants, el tour virtual que recorre la Fundació i visita els elements més característics: la cadira Barcelona i l’escultura d’una noia en bronze que presideix l’estany.

Totes les activitats són gratuïtes, no obstant això, la majoria d’actes presencials requereixen inscripció prèvia per garantir totes les mesures de seguretat:

Activitats presencials:

  • Divendres 14, a partir de les 17 h: Visita guiada pel Jardí modular de Betevé
  • Diumenge 16, a les 11 h: Festa d’Arquitectura de les Corts: “Construïm la ciutat inclusiva: la ciència, la tècnica i l’art al carrer!”

Activitats en línia:

  • Dimecres 12, a les 19 h: Conferència “La fortuna crítica del Modernisme i Gaudí” al canal de Youtube del Museu del Disseny.
  • Divendres 14, a les 17.30 h: Música per a l’Arquitectura, al canal de Youtube de 48h Open House.
  • Divendres 14, a les 19.00 h: Rehabilitació i restauració de la Casa Vicens amb David García, al canal d’Instagram de Casa Vicens.
  • Fins al 16 de maig: Tertúlies al Cafè de l’Òpera, al web.

Consulta el llistat complet al web.

Si t’agrada especialment l’arquitectura i la reforma d’habitatges, al mapa de novetats arquitectòniques podràs descobrir totes les obres premiades durant els últims anys!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.