Festival Barcelona Poesia 2021

Durant el confinament moltes persones van iniciar-se en l’hàbit de la lectura. Tant és així, que un estudi del Gremi d’Editors, confirma que ha augmentat el nombre de lectors habituals, i un 57% d’ells llegeix ara una mitjana de gairebé 8,5 hores a la setmana.

Segons l’escriptor George R. R. Martin: “Un lector viu mil vides. Aquell que mai llegeix, viu només una”. I és que llegir és molt saludable, aquesta afició estimula la creativitat, exercita la memòria i redueix l’estrès.

I quina millor manera de gaudir amb la literatura que participant de les activitats del festival Barcelona Poesia? Torna el festival de les paraules elegants, agradables, i harmonioses del 7 al 18 de maig, i enguany ho fa amb una majoria d’activitats presencials. Es requereix, però, reserva prèvia d’entrades al web per garantir un entorn segur per a tothom. En aquesta ocasió es recordarà també al poeta Joan Margarit, amb una xerrada i lectura de les seves obres a la biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda (entrades ja exhaurides).

D’entre totes les següents activitats celebrades en diferents entitats, centres cívics i biblioteques de la ciutat, recomanem les següents:

  • Lliurament del Premi dels Jocs Florals de Barcelona: 10 de maig a les 18 h, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.
  • Recital de Neus Borrell i Bru Ferri: 12 de maig a les 20 h, als Jardins de la Casa de la Misericòrdia
  • Concert poètic No parlis fort: 15 de maig a les 12 h, a la sala Beckett.
  • Tancament poètic a les biblioteques. Recital de poemes a través de la megafonia: 15 de maig a les 13.45 h, a la biblioteca Fort Pienc (parada Marina – línia T4).

(consulta l’agenda completa al web)

Si ja et ve de gust començar a llegir poesia, et suggerim el poema-cal·ligrama Les formigues, de Joan Salvat-Papasseit, que a banda de formar part del poemari L’irradiador del port i les gavines també el pots contemplar a la façana d’un dels edificis del Passeig del Born.

Camí de sol – per les rutes amigues – unes formigues

 

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.