Visita virtual en 360º a la Biblioteca de Catalunya

Imagines entrar a la biblioteca des del sofà de casa? Res és impossible! La Biblioteca Nacional de Catalunya ofereix la possibilitat de visitar la seva emblemàtica i històrica seu amb una experiència en línia en 360º.

L’edifici forma part d’un dels conjunts gòtics més importants del segle XV, construït durant el regnat de Martí l’Humà. Originalment, el conjunt va aplegar en un únic espai els diferents hospitals que existien a la ciutat, formant l’Hospital de la Santa Creu de Barcelona, fins que a la dècada dels anys 30 del segle XX es va traslladar a l’actual seu de l’Hospital de Santa Creu i Sant Pau. Actualment, en aquests espais es pot visitar la Biblioteca, l’Institut d’Estudis Catalans o l’actual Acadèmia de Medicina.

La visita virtual dóna la benvinguda a l’exterior. Així, es pot comprovar de primera mà l’envergadura del conjunt medieval, en forma de lletra U al voltant d’un pati central: els jardins de Jordi Rubió i Lluch, obert al públic i on els estius es convida a la lectura a l’aire lliure.

En aquest punt ja es poden descobrir 9 detalls que podrien passar desapercebuts. Per exemple, un armari amagat amb diferents compartiments a un costat del finestral enreixat de l’antiga farmàcia de l’hospital. Era l’espai on els metges deixaven les receptes per la seva posterior elaboració. A més a més, també es poden contemplar els gravats d’alguns personatges il·lustres de la medicina catalana com: Barraquer, Pi i Sunyer o Esquerdo.

Per a gaudir de l’interior de la Biblioteca només cal navegar per l’aplicació, on a través de seccions desplegables es recorren els diferents espais: la Nau de Tramuntana, antiga infermeria d’homes i actual sala de lectura de fons general, o la Sala Cervantina, antiga infermeria i actual fons d’obres de Miguel Cervantes.

En les diverses jornades de portes obertes de l’espai, recomanem visitar especialment la Sala Prat de la Riba per tocar el piano silenciós (connectat a auriculars). Per arribar-hi, una pista: la Biblioteca es troba al carrer Hospital!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.