La Diada de Sant Jordi més solidària

Per què esperar a celebrar Sant Jordi el 23 d’abril quan pots gaudir d’una de les festes més reconegudes durant tota la setmana? Enguany (a diferència de l’any passat que es va haver de posposar) es viurà d’una manera diferent de l’habitual. Les restriccions segueixen vigents i per tant, s’ha reduït el nombre de parades de roses o llibres i aquestes s’ubicaran en espais específics amb control d’aforament des del 21 d’abril.

Les activitats presencials també s’han organitzat amb totes les mesures de seguretat, com és el cas del Recinte Modernista de Sant Pau, que celebra la Diada amb una jornada de portes obertes, un itinerari de referències a la llegenda de Sant i altres propostes culturals, en horari de 10 a 14 h i amb reserva prèvia al web.

La resta d’activitats s’han adaptat a una Diada virtual. El pregó de la Lectura 2021, a càrrec de l’escriptora Irene Vallejo, s’emetrà en directe pel canal de Youtube de l’Ajuntament de Barcelona, el 22 d’abril a les 18 h. D’aquesta manera es facilita la participació de tothom, des de casa i amb total seguretat.

Així doncs, aquest any no cal desplaçar-se del municipi, ja que les floristeries i llibreries de comerç local resten a l’abast i, en molts casos, també s’han adaptat al comerç electrònic per al lliurament a domicili.

Com altres festivitats, la Diada de Sant Jordi també és un bon moment per a participar de les moltes iniciatives solidàries:

  • Fundació arrels: regala un llibre, còmic o una rosa per ajudar a les persones sense llar.
  • Roses contra l’oblit: amb la iniciativa d’Amics de la Gent Gran, persones voluntàries repartiran 1500 flors a les persones grans per a felicitar la Diada i fer companyia.
  • Regala roses virtuals solidàries per col·laborar amb el Banc dels Aliments.
  • Obra Social Sant Joan de Déu: la campanya #RosesQueDibuixenSomriures proposa regalar roses solidàries il·lustrades per persones que atenen als diferents centres de Sant Joan de Déu.
  • Llibres solidaris: moltes entitats posen a disposició les seves lectures solidàries, com per exemple, Cicatrius amb una altra història, de Pallapupas, per a infants que han de fer repòs o cures a l’hospital, i Jo cuino, tu pintes, de l’entitat AIS, destinada a projectes d’inclusió social per infants.

 

Bona Diada!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.