3r Torneig d’escacs en línia

Tots els esports requereixen una certa planificació prèvia, una estratègia de joc i molts dies d’entrenament. Els escacs no són pas una excepció i ja des del segle XIX està reconegut com a esport, tot i que es creu que es va originar a l’Àsia cap al segle III aC. Un esport mil·lenari!

A Europa no va arribar fins al segle XV, amb unes característiques lleument diferents, com la inclusió de la reina i l’alfil. La seva popularitat va donar-se gràcies a la impremta, que va difondre fàcilment les regles del joc a la població. Així doncs, és un esport tan practicat arreu del món que fins i tot existeixen unes Olimpíades pròpies, celebrades també cada 4 anys (i que sol guanyar Rússia o la Xina).

Jugar als escacs té molts beneficis, la majoria, cognitius: potencia la memòria, millora la concentració, estimula la creativitat, i inclús pot endarrerir el desenvolupament d’algunes malalties com ara l’Alzheimer. També és una activitat molt divertida per a gaudir en família, com un joc de taula. De fet, també es pot considerar un joc d’ordinador quan s’utilitza algun dels programes en línia per jugar contra “la màquina”. És tot un repte que requereix estar en alerta, ja que l’ordinador analitza totes les jugades que té emmagatzemades i mou les peces al moment. Guanyar a la màquina potser és més difícil, però no és impossible.

Una combinació de tecnologia i alhora contacte humà (a distància) és el 3r torneig d’escacs en línia proposat per diferents Consells Esportius de Catalunya. Un dissabte al mes fins al juny (la pròxima data és el 24 d’abril) es disputa la competició on s’enfrontaran les persones participants, des d’infants nascuts a partir del 2014, fins a persones adultes. Per a participar només cal inscriure’s al web, seleccionar la data de participació i connectar-se a la plataforma d’escacs el dia del torneig. Cada joc té una durada màxima de 14 minuts i cada persona tindrà diversos enfrontaments fins a un total de 90 minuts. Qui guanyi més jocs, i per tant, aconsegueixi més punts, guanyarà el torneig!

Fins al moment, t’animem a entrenar de franc a ChessClub, el joc d’escacs en línia més reconegut.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.