La tasca solidària de la Fundació Marianao

La frase “mai dubtis que un petit grup de ciutadans compromesos i conscients poden canviar el món; de fet, és l’únic que sempre ho ha fet” de l’antropòloga Margaret Mead és més vigent que mai, ja que a Catalunya hi ha més de 3000 entitats socials que treballen pel benestar de les persones en situació de vulnerabilitat.

Una d’aquestes entitats és la Fundació Marianao, nascuda l’any 1985 per a millorar la qualitat de vida dels infants i joves del barri Marianao de Sant Boi. Actualment, compta amb més de 60 persones treballadores i més de 100 voluntàries que aconsegueixen tenir impacte en la vida i l’entorn de la societat (fins i tot, ha rebut la Creu de Sant Jordi l’any 2012) en diverses àrees:

  • Benestar infantil i les famílies: espais de descoberta i experimentació pels infants i orientació familiar.
  • Educació de la joventut: acompanyament i seguiment de les necessitats educatives, amb opció de beques que garanteixin la igualtat d’oportunitats.
  • Participació de la ciutadania: dinamització de la comunitat mitjançant diferents accions i activitats, com els horts de cultiu, formació en àmbit tecnològic per a persones grans, etc.
  • Col·lectius en situació de risc d’exclusió: inclusió social de persones que es troben en diferents situacions de vulnerabilitat: aturades, drogodependents, empresonades, etc.

És en aquesta última àrea que va engegar el Projecte David, d’assessorament legal i psicològic per superar el procés d’empresonament i reinserció social. TRAM ha signat un conveni de col·laboració amb l’entitat per finançar part del servei, que dóna resposta a unes 90 persones en situació de risc: l’equip de treballadores professionals les acompanya abans de l’entrada a la presó, durant la seva estada i en sortir-ne, ja que solen patir exclusió social o estigma en la reinserció.

Una de les últimes campanyes dirigides a lluitar contra l’estigmatització i donar visibilitat a la realitat de les persones que estan o han estat empresonades és Printing Freedom, la col·lecció de 6 bosses solidàries amb frases serigrafiades que simbolitzen el dia a dia de la presó.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.