Festival de curtmetratges Mecal en format online

El 23è festival de curtmetratges Mecal enguany es gaudeix només amb un clic de ratolí. Tota la programació s’ha adaptat a les circumstàncies i s’ofereix al complet en format online a les plataformes Filmin i Festhome TV, la televisió oficial del festival. Les activitats paral·leles al voltant de l’esdeveniment també s’han transformat per a oferir-se des de la plataforma Zoom, això sí, amb inscripció prèvia.

En aquesta edició s’han seleccionat 350 films dels 5000 rebuts, produïts en més de 100 països. Les projeccions s’han classificat en les diferents seccions oficials: animació, documental i ficció, aquesta última incloent curts internacionals, com Meats, d’Ashley Williams, guanyadora del festival Hang Onto Your Shorts Film NJ  o Dustin, de Naïla Guiguet, premi Best Short Film en el Festival de Toronto.

Una de les categories més interessants és la d’animació, creada amb diferents tècniques artístiques i cinematogràfiques. És el cas de Candela, de Marc Riba i Anna Solanas, produïda en stop motion (moviments d’objectes estàtics mitjançant imatges successives), À la mode, de Jean Lecointre, utilitzant el “cutout” (animació amb retalls de paper o cartolina), i Sueños en el campo, de Magda Guidi i Mara Cerri, feta amb pintura animada (tècnica semblant a l’stop motion però utilitzant un llenç).

Hi ha dues modalitats per a gaudir del Mecal: o bé, adquirint un abonament complet (12 €) que dóna dret a visualitzar tots els curtmetratges, o un tiquet individual (2,5 €), amb accés a una única sessió. En ambdós casos, la data límit per a accedir a la plataforma és el 22 d’abril, últim dia del festival. Fins a la data, et recomanem participar en les següents activitats gratuïtes:

  • Categoria animació: taller “Al servei de la història, a les ordres del director”, 16 d’abril a partir de les 19.30 h.
  • Categoria ficció: conferència “Distribució internacional de curtmetratges”, 16 d’abril a les 11 h.

D’entre la resta de films et recomanem especialment Blue & Malone: Casos Imposibles, d’Abraham López, dirigit al públic familiar i premi al millor curtmetratge d’animació als Goya 2021.

No oblidis les crispetes!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.