Fem geocaching: a la recerca del tresor amagat

Les festes de Setmana Santa són una meravellosa excusa per a fer activitats a l’aire lliure, sigui gaudint d’espais naturals o fent un passeig per la ciutat, sobretot, ara que la mobilitat és limitada.

Si a més a més, les sortides tenen com a objectiu descobrir un tresor secret, encara és més divertit! El geocaching (o geocerca) és una activitat de recerca de tresors amagats a qualsevol lloc: un parc, un carrer, un bosc… Només es necessita l’ajuda d’un telèfon amb el GPS activitat, instal·lar l’app Geocaching i tenir una gran curiositat!

Hi ha més de 3 milions de geoamagatalls a gairebé 200 països, fins i tot, a l’Antàrtida. De fet, s’estima que es necessitarien 822 anys per a trobar-los tots. I és que segur que més d’un cop hauràs passat per davant d’un tresor i no t’hauràs adonat. Acostumen a tenir forma de caixa, amb un identificador verd del joc, però també poden ser microcàpsules penjades d’un objecte, com ara un arbre. L’app mostra un plànol amb tots els amagatalls i informació del seu nom, mida, dificultat d’accés, informació cultural o històrica de l’espai i la distància, amb l’objectiu d’adaptar-se a qualsevol edat i condició física. Un cop es descobreix, a dins hi haurà sempre un llibre de registre per a indicar el nom i la data d’arribada (no oblidis dur un bolígraf!). A continuació, es marcarà a l’app l’objecte assolit i podràs seguir amb la recerca del següent.

La recompensa quan es descobreix un tresor és passar una estona ben divertida fent una activitat saludable amb companyia o de manera individual. I potser, també t’ajuda a redescobrir la teva ciutat!

El geocaching va sorgir l’any 2000, quan els satèl·lits d’arreu del món començaven a establir amb molta precisió la ubicació per GPS. L’informàtic Dave Ulmer volia posar en pràctica aquesta nova tecnologia amagant un objecte al bosc i animant als usuaris a trobar-lo mitjançant les coordenades i un plànol, ja que els telèfons mòbils en aquella època no disposaven de connexió GPS. A poc a poc, amb els nous avenços, va ser molt més fàcil sortir a buscar amagatalls amb l’ajuda del mòbil i per tant, es va convertir en una activitat popular.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.