Descobreix tots els detalls amagats del Museu de les Aigües des de casa

Des de l’inici de la pandèmia moltes entitats culturals han adaptat la seva programació a la situació actual. La mobilitat és limitada i en molts casos, gràcies a la tecnologia, les activitats es realitzen des de casa en modalitat online.

El Museu de les Aigües no és una excepció, i, malgrat tancar temporalment les portes al públic, segueix en actiu mitjançant les diferents activitats online, com per exemple, les visites virtuals en 360º i interactiva.

Aquest itinerari ens teletransporta al Museu des de casa. I és que podem gaudir d’una visita guiada pels diferents espais, inclús en aquells que normalment estan restringits al públic general, com el refugi soterrat, la xemeneia o el pou de Fives Lille, el més antic i singular creat l’any 1905. Com a curiositat, l’empresa francesa que el va construir (i de la qual prové el seu nom) va participar també en la construcció de la Torre Eiffel, quedant l’ús del ferro ben reflectit en l’estructura del pou. Aquesta visita convida a relaxar-se, escoltar i admirar tots els espais, això sí, amb l’avantatge de poder oscil·lar la càmera en qualsevol direcció per a no perdre’ns cap detall.

Aquesta visita en canvi, permet desplaçar-se per les estances del museu al nostre aire. Mitjançant les diferents icones de la pantalla i de la part inferior podrem llegir i escoltar una breu descripció de cada espai i element, com els diferents pous, l’exposició de l’edifici principal, la cascada Gaudí o les reproduccions de les fonts més emblemàtiques: la font de Canaletes, la font Barcelona (hi ha més de 800 unitats a la ciutat!), o la font Wallace, pensada per a beure només amb un got o una ampolla (tan higiènica que sembla dissenyada en temps de covid). I si vols descobrir com l’aigua arribava des del riu fins a les aixetes de les llars, entra a la sala de màquines i de calderes per a conèixer pas per pas el recorregut sencer que fa l’aigua.

Recomanem participar en ambdues visites per no deixar absolutament res a la imaginació!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.