Reduïm el plàstic d’un sol ús en el Dia Mundial de la Meteorologia

Avui és el Dia Mundial de la Meteorologia, una data important al calendari que té com a objectiu donar visibilitat a la tasca dels serveis meteorològics i conscienciar de la importància de tenir cura del medi ambient.

La meteorologia és molt més que predir quin temps farà en el futur, és també conscienciar dels canvis que està patint el nostre planeta: altes temperatures, incendis, sequeres i inundacions, huracans i tempestes elèctriques, fenòmens que sempre han existit, però que succeeixen amb molta més freqüència i de manera molt més virulenta en els últims anys.

Aquest canvi climàtic (en gran part per l’emissió de diòxid de carboni i altres gasos nocius) està provocant la desaparició d’espècies, ecosistemes marins i terrestres i una alta contaminació atmosfèrica que afecta els éssers humans. Enguany, el focus està en l’oceà, ja que és un dels grans condicionants del clima. Es dóna el cas que la regió del Mediterrani és la quarta productora de plàstic al món, generant gairebé 24 milions de residus plàstics cada any. A més a més, cada minut arriben al mar l’equivalent a 33.800 ampolles d’aigua, procedents de les diferents clavegueres. Són residus plàstics que es llencen als carrers, al vàter o es deixen oblidats a les platges i que malmeten l’ecosistema marí.

Per aquest motiu, us proposem diversos gestos que aconseguiran reduir el plàstic d’un sol ús i per tant, minimitzar l’impacte mediambiental:

  • Fer la compra amb bosses de roba o reutilitzables en comptes de demanar bosses de plàstic. Per a comprar fruites o verdures també es poden utilitzar bosses de cotó, que permetran als aliments respirar.
  • Reduir l’emmagatzematge del menjar en carmanyoles de plàstic i utilitzar de vidre. Són més sostenibles, tenen una millor resistència al microones i al rentavaixella i la seva vida útil és molt més llarga.
  • Reduir els embolcalls de plàstic dels entrepans i usar una bossa de cotó o bé, un porta entrepans.
  • Utilitzar una tassa de porcellana o ceràmica per al cafè per a emportar-se.
  • Fer la compra en botigues a granel i de proximitat, portant els recipients de vidre des de casa.

Pots trobar molts més consells, com per exemple, utilitzar canyetes de paper o de bambú al web de la campanya PlàsTICS, els gestos que cal evitar.

I tu, com tens cura del medi ambient? Explica’ns-ho als comentaris!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.