Vols dirigir una pel·lícula d’animació?

El que no està dibuixat, de William Kentridge, és una exposició que se celebra fins al 21 de febrer al CCCB. És una oportunitat fantàstica per a veure alguna de les obres d’aquest artista, com els tapissos de gran format, l’estrena dels curtmetratges d’animació Drawings for Projection i una instal·lació audiovisual consistent en un fris en moviment de vuit pantalles i gairebé 40 metres.

Així el seu estil contemporani combina diferents disciplines com l’art, el cinema o la música que expliquen la seva visió del món. En el marc d’aquesta exposició, el CCCB ha engegat la iniciativa Bioscopi, una activitat creativa dirigida a infants a partir de 7 anys. Amb només uns materials que es poden tenir a casa, un mòbil i molta imaginació, s’anima als nens i nenes a crear una pel·lícula d’animació, i convertir-se, per uns instants, en directors i directores de cinema.

Pots participar tant de forma individual com en grup, però d’aquesta modalitat dependrà el tipus d’escena, els materials utilitzats i les indicacions per a la pel·lícula. Per exemple, si vols crear una animació en grup, necessitaràs els següents elements:

  • cartolina negra, blanca o de colors (en mida A5)
  • una superfície llisa d’un color que contrasti amb el de la cartolina, pot ser una taula, una altra cartolina…
  • un telèfon mòbil

A continuació pensa en la idea o l’argument. Pot respondre a una causa que es vulgui defensar, la unió com a col·lectiu o per quin motiu et mobilitzaries com a grup.

Ara ja pots començar a dibuixar! Has de crear tantes siluetes com vulguis amb la cartolina, però, perquè es puguin moure en el film hauràs de fer les diferents parts del cos: el cap, el tòrax, l’abdomen, les cames i els braços. Només hi ha una norma, en aquest pas es prohibeix utilitzar tisores. Tot un repte!

Descarrega l’app Stop Motion Studio (Android i iOS) per fer el muntatge del vídeo. Aquesta tècnica consisteix en la realització de diverses fotografies que en unir-se es converteixen en una animació. Afegeix veu en off i envia’l a través del formulari web fins al 18 de febrer. Amb tots els curtmetratges enviats es crearà una gran pel·lícula col·lectiva que estarà disponible a finals de mes al web del CCCB.

Si no saps per on començar, inspira’t amb els primers vídeos que ja han arribat!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.