Renova els teus contes!

S’apropa Nadal i aviat arribarà el moment més esperat pels nens i nenes: l’hora de descobrir els regals que el Tió, el Pare Noel, o els reis han portat. Hi ha ocasions, però, que les joguines passen ràpidament de moda i els infants deixen de tenir interès i acaben guardades en qualsevol caixa, o, en el cas dels llibres o contes, sense que mai més ningú els torni a obrir.

Proposem doncs recuperar i transformar un conte que hagi quedat en l’oblit, ja sigui perquè s’ha llegit moltes vegades o perquè la trama no va acabar de convèncer. És una activitat ideal per a participar en família, creada pel Centre Cívic Fort Pienc amb l’objectiu d’actualitzar les històries dels contes, estimular la imaginació i fomentar la lectura.

“Renovar” un conte és molt fàcil, només caldrà escollir un llibre i pensar en una història i un final alternatiu. Per exemple, la rateta que escombrava l’escaleta, ara es transformarà en una rateta que passa l’estona jugant amb els seus amics:

Es necessitaran els següents materials:

  • Un conte
  • Diverses cartolines
  • Fulls de paper
  • Llapis de colors
  • Una corda fina d’uns 20 cm

Primer de tot cal llegir el conte per inspirar-se amb noves històries: i si la caputxeta vermella surt a caçar bolets per a fer un arròs amb la seva àvia? A continuació, es dibuixaran i pintaran les diverses escenes del conte i s’enganxaran a la cartolina, com un llibre. Finalment, es lligaran les pàgines del conte amb la corda, tal com es veu en el vídeo. Així de senzill i divertit!

Si també vols donar una segona vida a les teves joguines, pots “curar-les” amb parts d’altres jocs o materials que tinguis a casa, seguint aquest videotutorial del Centre Cívic Sagrada Família. I el divendres 11 de desembre, a les 18 hores, el Casal Font d’en Fargues t’ensenyarà com crear un peluix “Frankestein” amb materials reciclats, en directe al seu canal de Youtube.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.