Relats curts i microrelats en femení

1 frase inicial, 140 paraules, 1 pseudònim i 1 cullerada de confiança són alguns dels ingredients de la recepta “delícies de Microconcurs” el concurs anual de microrelats en femení que organitzen el Centre Cívic i la Biblioteca Sagrada Família.

Per elaborar aquesta recepta, cal seguir unes passes molt senzilles. Primer de tot, els relats breus han de començar sempre amb la mateixa frase, extreta de la novel·la L’hora violeta de Montserrat Roig: “El meu món ja és un altre, però encara no el sé descriure. És al meu davant.”. A continuació, s’ha d’escriure un text, en català o castellà, d’una extensió màxima de 140 paraules (excloent el títol i la frase d’inici). Per últim, s’haurà d’enviar abans del 20 de desembre a través del formulari web. La sort anirà de camí! La persona que resulti guanyadora tindrà una inscripció gratuïta a un taller del centre cívic i rebrà un lot de material de la biblioteca.

El concurs de microrelats forma part del Premi Relats Curts en Femení, una iniciativa literària que va néixer l’any 1999 amb motiu del Dia de la Dona treballadora. Té, per tant, l’objectiu de donar visibilitat a les dones i les seves idees, fomentar l’interès per l’escriptura, sensibilitzar sobre la importància de fer servir un llenguatge no sexista i potenciar valors com la igualtat i la llibertat. El premi d’enguany és una dotació econòmica de 300 € per a cada categoria: joves (de 16 a 25 anys) i adultes (a partir de 26 anys).

Només l’any passat ja es van rebre més de 350 relats, entre els quals es trobaven les guanyadores: en la categoria jove, la Clara Gil Rodríguez, amb Els petits grans detalls, un relat del dia a dia amb la seva àvia, i en la categoria adulta, la Gloriana Jiménez Arauz, amb Nidia, una història de superació amb tensió i molta intriga.

Coneixerem en aquesta edició a la pròxima Mercè Rodoreda, la Maria Aurèlia Capmany o la Isabel Clara Simó?

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.