Les exposicions dels 25 anys del MACBA

Enguany el MACBA fa 25 anys! 25 anys d’exposicions, xerrades, presentacions i cinema a la fresca. Està ubicat a l’edifici Meier, a la plaça dels Àngels, en una ala enderrocada de l’antiga Casa de la Caritat, prou coneguda per albergar un altre centre de cultura contemporània: el CCCB. A l’altra banda de la plaça, el Convent dels Àngels (c. dels Àngels, 7) també forma part del museu. Una de les sales alberga el Centre de Documentació del MACBA i la sala principal, que anteriorment funcionava com a capella, és un espai immersiu amb projeccions audiovisuals de franc.

Així doncs, és un exemple perfecte de com l’arquitectura històrica conviu amb la modernitat. I aquesta és la intenció que tenia l’arquitecte Richard Meier, volia crear un espai que combinés perfectament amb els edificis que envolten el museu. Ho va aconseguir creant formes geomètriques de línies corbes (com les claraboies de vidre) utilitzades en edificis històrics, però innovant amb materials reflectors (i moderns) que aprofitaven al màxim la llum natural.

Actualment una de les exposicions més interessants programades (que probablement has vist anunciada durant aquests dies en el tram) és Fina Miralles. Soc totes les que he sigut, la retrospectiva de l’artista sobre la naturalesa i l’ésser humà a través de fotografies, instal·lacions i pintures. Fins al 5 d’abril.

Amb l’entrada al museu (11 € general i 8,80 € reduïda) es permet l’accés durant un mes a la col·lecció permanent i la resta d’exposicions temporals següents:

  • Tony Cokes. Música, text, política (fins al 7 de febrer): vídeo-exposició de crítica dels discursos culturals i polítics integrats dins la música, el cinema o l’art.
  • Acció. Una història provisional dels 90 (fins al 7 de febrer): exposició multiformat (multimèdia, escultura, pintura) de diferents accions socials succeïdes durant els anys 90.

Des de casa també es pot gaudir del MACBA. Per una banda, fent una visita en línia a la col·lecció permanent, i per l’altra sintonitzant Radio Web MACBA, l’emissora del museu amb més de 800 podcasts de xerrades i taules rodones.

Feliç 25è aniversari, MACBA!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.