Sèries i programes per gaudir a casa el #DiaDeLaTelevisió

Recordes què feies el 28 d’octubre de 1956? I el 10 de setembre de 1983? És molt probable que no ho recordis, o fins i tot, no haguessis nascut encara, però van ser dos dies molt especials en la història.  En la història de la televisió, és clar, ja que la primera data correspon a la primera emissió de TVE, un fet que va canviar la manera de consumir els continguts, ja que fins al moment, la informació que arribava era a través de la ràdio i els diaris. I el començament de l’entreteniment en format audiovisual: programes informatius matinals, sèries, concursos, pel·lícules. Gairebé 30 anys més tard, el 1983, una nova fita per marcar al calendari: la primera emissió de TV3, la qual va inaugurar l’actor Joan Pera:

Senyores i senyors, bona tarda. Amics, avui 10 de setembre de 1983 us saludem per primera vegada des de TV3, Televisió de Catalunya”.

Des d’aleshores i fins a l’actualitat, hem pogut gaudir de moltes sèries i programes. El 1992, Teresina SA; el 1994, Força Barça; el 1996, Nissaga de poder; el 2005, Ventdelplà. I ara, gaudim amb Merlí o Polònia.

Demà se celebra el Dia de la Televisió, i ho celebrem amb la recomanació de les millors sèries i programes en obert que val la pena tornar a veure:

  • Teresina SA: sit-com de La Cubana sobre els embolics de les Teresines i el veïnat.
  • Plats bruts: una de les comèdies més divertides protagonitzada pel pessimista López (Jordi Sànchez) i el somniador David (Joel Joal).
  • Arròs covat: sèrie d’animació creada pel dissenyador Juanjo Sàez, sobre la vida “covada” d’un altre dissenyador, en Xavi Masdéu.
  • El foraster: el millor programa per a descobrir la bona gent que viu als pobles més petits de Catalunya.
  • Les 3 bessones: una, dues i tres bessones duran als infants de la casa al món dels contes.

De sèries meravelloses hi ha moltes més, pots fer la recerca al web de la CCMA per tornar a recordar bons moments de la televisió!

Si demà agafes la línia T4 de TRAM, pots fer el teu petit homenatge a la televisió passejant pel Pg. de Lluís Companys i els carrers del Born, escenaris de la tercera temporada de Killing Eve, el thriller d’humor negre de la plataforma HBO.

Feliç #DiaDeLaTelevisió!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.