CCCB: d’edifici eclesiàstic a centre de cultura

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona és un referent de la ciutat en cultura contemporània, en especial, de l’art i la societat.

Està situat en un espai amb molta història, ja que es tracta d’una antiga església del segle XII, residència habitual de les monges de Montalegre durant el segle XIII. També al segle XVI va funcionar com a seminari dels jesuïtes, aquells joves que eren cridats pel Senyor. Al XVIII el seu ús va ser principalment militar, incloent-hi un centre correccional. Ja al segle XIX es va convertir en la Casa de la Caritat, una entitat sense ànim de lucre que donava suport a persones en situació desfavorida i en risc d’exclusió. Anys més tard, va traslladar la seu al barri de Mundet, i l’edifici, un cop rehabilitat, es convertiria en referent de la cultura contemporània de Barcelona

El CCCB (C. Montalegre, 5) segueix les petjades solidàries i inclusives amb iniciatives com Programa Alzheimer, que ofereix visites comentades i programes especials de cinema, o Apropa Cultura, que vetlla per l’accessibilitat, amb visites interpretades en llengua de signes i altres activitats per a persones amb ceguesa o baixa visió.

Actualment, una de les exposicions que es pot visitar és el World Press Photo 2020, fins al 20 de desembre, de manera presencial o bé en línia. Aquest any arriba a la 16a edició amb peces periodístiques premiades per la seva qualitat i perspectiva, entre les quals es troben les imatges dels catalans Ricard García i Ramón Espinosa.

Fins al 21 de febrer també es pot visitar l’exposició de l’artista contemporani de referència William Kentridge, El que no està dibuixat, amb una selecció de tapissos de gran format, una sèrie d’animació i una instal·lació audiovisual.

I en el marc de les iniciatives audiovisuals, el 28 de novembre se celebrarà la 26a edició de la Mostra de Televisió de Qualitat MINIPUT, enguany en streaming des del CCCB. Presentats per estudiants i professionals del sector, es mostraran diferents projectes que han tingut impacte o èxit en la televisió, i d’altres que s’han fet virals a través de les xarxes socials (consulta l’horari i activitats del programa al web). Un espectacle per gaudir a casa!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.