Consells per al canvi d’armari (i per a reutilitzar la roba)

Amb l’arribada de la tardor i especialment, dels dies de fred, és imprescindible organitzar la roba de l’armari i tenir a mà només allò que durant uns mesos serà útil. És el moment de fer el que popularment coneixem com a canvi d’armari: substituir les peces d’estiu per les d’hivern.

Aquest procés, feixuc en alguns casos, també pot ser molt divertit! Amb el mètode Konmari, ideat per Marie Kondo, la popular escriptora japonesa i assessora de la llar, esbrinaràs d’una forma molt efectiva quina roba quedarà a l’armari i quina no.

El primer pas és triar les peces que et quedaràs. La millor manera de fer-ho és pensant què utilitzes habitualment, quines peces et queden bé i quines et fan feliç (però no val escollir totes!). Aquella roba que ja no vols l’has de deixar anar amb gratitud pels bons moments viscuts.

A continuació, emmagatzema la roba d’estiu i procedeix a ordenar l’armari amb la roba de temporada. El penja-robes s’haurà d’agrupar per categories: la que uses per a treballar, en el temps de lleure, els abrics, pantalons… Les samarretes, que fins al moment probablement estaven situades en un prestatge de l’armari, hauran de guardar-se en un calaix, de forma que puguis veure-les totes en un cop d’ull (els colors clars aniran al principi del calaix). La resta de la roba es plegarà i es desarà en els prestatges, sempre amb cura de no apilar massa peces.

Finalment, els complements. Les bosses es guarden unes a dins de les altres deixant les nanses a fora (així ho trobaràs tot ben ràpid).

Aquest mètode també és extensiu als objectes de la llar: aparells electrònics, CD antics de música, llibres… són elements que de vegades, perquè ja no fa feliç, o per falta d’espai, s’han de descartar. En aquest cas et donem una bona alternativa per reutilitzar i donar una segona vida:

  • Roba: porta-la a entitats solidàries que faciliten roba a persones en situació vulnerable, com per exemple, el Gimnàs Social Sant Pau, que actualment necessita roba d’home de segona mà i roba interior d’home nova, per a les persones sense llar que utilitzen les seves instal·lacions. També la pots portar als contenidors taronja de la cooperativa Roba Amiga, la qual s’encarrega de dur-la a botigues de segona mà.
  • Objectes: a la Biblio de les Coses podràs deixar allò que ja no utilitzes i compartir-les amb altres persones.
  • Llibres: segons la Marie Kondo només hi ha espai en una llar per a 30 llibres. Així que els llibres que ja no et serveixin o els vulguis donar, els pots portar a entitats solidàries o llibreries de segona mà com Re-Read.

Selecciona, organitza i recicla tot allò que ja no fas servir, alguna persona li donarà una nova vida!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.