Consells per al canvi d’armari (i per a reutilitzar la roba)

Amb l’arribada de la tardor i especialment, dels dies de fred, és imprescindible organitzar la roba de l’armari i tenir a mà només allò que durant uns mesos serà útil. És el moment de fer el que popularment coneixem com a canvi d’armari: substituir les peces d’estiu per les d’hivern.

Aquest procés, feixuc en alguns casos, també pot ser molt divertit! Amb el mètode Konmari, ideat per Marie Kondo, la popular escriptora japonesa i assessora de la llar, esbrinaràs d’una forma molt efectiva quina roba quedarà a l’armari i quina no.

El primer pas és triar les peces que et quedaràs. La millor manera de fer-ho és pensant què utilitzes habitualment, quines peces et queden bé i quines et fan feliç (però no val escollir totes!). Aquella roba que ja no vols l’has de deixar anar amb gratitud pels bons moments viscuts.

A continuació, emmagatzema la roba d’estiu i procedeix a ordenar l’armari amb la roba de temporada. El penja-robes s’haurà d’agrupar per categories: la que uses per a treballar, en el temps de lleure, els abrics, pantalons… Les samarretes, que fins al moment probablement estaven situades en un prestatge de l’armari, hauran de guardar-se en un calaix, de forma que puguis veure-les totes en un cop d’ull (els colors clars aniran al principi del calaix). La resta de la roba es plegarà i es desarà en els prestatges, sempre amb cura de no apilar massa peces.

Finalment, els complements. Les bosses es guarden unes a dins de les altres deixant les nanses a fora (així ho trobaràs tot ben ràpid).

Aquest mètode també és extensiu als objectes de la llar: aparells electrònics, CD antics de música, llibres… són elements que de vegades, perquè ja no fa feliç, o per falta d’espai, s’han de descartar. En aquest cas et donem una bona alternativa per reutilitzar i donar una segona vida:

  • Roba: porta-la a entitats solidàries que faciliten roba a persones en situació vulnerable, com per exemple, el Gimnàs Social Sant Pau, que actualment necessita roba d’home de segona mà i roba interior d’home nova, per a les persones sense llar que utilitzen les seves instal·lacions. També la pots portar als contenidors taronja de la cooperativa Roba Amiga, la qual s’encarrega de dur-la a botigues de segona mà.
  • Objectes: a la Biblio de les Coses podràs deixar allò que ja no utilitzes i compartir-les amb altres persones.
  • Llibres: segons la Marie Kondo només hi ha espai en una llar per a 30 llibres. Així que els llibres que ja no et serveixin o els vulguis donar, els pots portar a entitats solidàries o llibreries de segona mà com Re-Read.

Selecciona, organitza i recicla tot allò que ja no fas servir, alguna persona li donarà una nova vida!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.