Col·lecció i exposicions temporals del Museu Picasso

Sabies que Pablo Picasso va viure a Barcelona durant 9 anys? Va ser-hi durant la seva formació acadèmica a l’Escola de Belles Arts de Llotja i alguns anys posteriors. El barri de la Ribera, al districte de Ciutat Vella, va ser el lloc escollit per viure i fer vida social.  En concret, se sap que va viure en 3 habitatges diferents: al carrer de la Mercè núm. 3, al passeig d’Isabel II núm. 4, i al carrer de la Reina Cristina núm. 3 (aquests dos últims edificis encara es conserven). Així, es relaxava i pintava al Parc de la Ciutadella (prova d’això és la seva obra Falsas montañas de Montserrat en el parque de la Ciudadela), passejava per La Rambla, i visitava freqüentment la cafeteria Quatre Gats, el lloc de reunió dels artistes de l’època: Rusiñol, Ramon Casas o Isidre Nonell.

Tan arrelat estava a aquesta ciutat que l’any 1963 va decidir crear un museu amb les seves obres al Palau Aguilar (carrer de Montcada, núm. 15). Més de mig segle després, el Museu Picasso alberga 4.251 obres en la seva col·lecció permanent.

Actualment el Museu obre les portes de dimarts a diumenge d’11 a 21 h. L’entrada general té un import de 12 € però tots els dijous a la tarda, a partir de les 17 h i el primer diumenge de cada mes l’accés és gratuït, tant a la col·lecció permanent com a les següents exposicions temporals:

  • Óscar Domínguez & Pablo Picasso (fins al 8 de novembre): rememoració de l’obra Jamais exhibida a l’Exposició Internacional de Surrealisme de l’any 1938 i regalada pel seu autor, Óscar Domínguez, a Picasso.
  • Contemporary presences (fins a l’1 de novembre): exposició de l’artista Marijn Van Kreij centrada en la finestra, un element recurrent de Picasso que es pot contemplar a l’obra L’estudi (1956).

 

Barcelona Dibuixa

Si t’agrada l’obra de Picasso i t’agrada dibuixar, el 25 d’octubre torna la gran festa del dibuix Barcelona Dibuixa, l’esdeveniment organitzat anualment pel Museu, amb tallers gratuïts tant presencials com virtuals. Aquest any, podràs pintar un Picasso al carrer o des de casa!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.