Aquesta tardor cacem bolets a Collserola!

Ja és tardor i com cada any, és la millor època per a sortir a recollir, o millor dit, per a caçar bolets! Es tracta d’una activitat divertida, educativa i fins i tot, si es troben de comestibles, és ben saludable!

Al món hi ha més de 38.000 varietats de fongs i només a Catalunya, 10.000. Tot i que la majoria són comestibles, és imprescindible conèixer bé les diverses espècies, ja que algunes poden ser tòxiques o verinoses. Així doncs, qui s’anomena boletaire segueix sempre unes normes no escrites de la natura: respectar l’entorn, no accedir a camins privats, dur aigua i menjar, portar un mòbil amb suficient bateria i no agafar bolets que no siguin saludables.

Les zones més recomanables són aquelles que han tingut més dies de pluja durant l’estiu, com la Fageda d’en Jordà a la Garrotxa, els boscos de la Cerdanya, o el Berguedà. Però si vols practicar l’art de caçar fongs a un pas de Barcelona, només cal que pugis al TRAM i baixis a les parades de Zona Universitària (línies T1, T2 i T3), Can Clota (línies T1, T2 i T3) o Walden (línia T3) i en uns minuts arribaràs a la muntanya de Collserola on trobaràs algunes varietats.

D’entre els fongs que creixen en aquesta zona els més populars són el rossinyol i el cep (a prop d’alzines) i el rovelló i el pinetell (a prop de pinedes). Un altre bolet molt apreciat és l’ou de reig, més difícil (però no impossible) de trobar a Collserola. Això no obstant, cal anar amb molt de compte perquè aquestes espècies poden confondre’s amb altres no comestibles. Et recomanem doncs, fer aquesta activitat per gaudir i fotografiar la natura, però comprar en un mercat de productes de proximitat les varietats més gustoses: camagroc, trompeta de la mort, rovelló o fredolic. Perfectes per a preparar un remenat o una truita!

Boletaire, de bolets que no coneguis, no en masteguis!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.