Mou-te per la ciutat sense emissions

Viatjar d’un punt de la ciutat a un altre pot fer-se de diverses formes. Ara bé, per viatjar sense produir un impacte negatiu en l’entorn només hi ha una solució: utilitzar un transport sostenible i lliure d’emissions, com anar a peu, en bicicleta o el TRAM, que consumeix energia 100% verda.

És important, doncs, reduir l’emissió de gasos nocius evitant desplaçaments amb vehicles contaminants, especialment ara que s’inicia l’activitat sancionadora a la Zona de Baixes Emissions, la qual limita l’accés a vehicles sense distintiu ambiental. Fins al 22 de setembre, la Setmana Europea de la Mobilitat consciencia amb activitats diàries d’aquesta necessitat de viure en ciutats lliures de fum, saludables i sostenibles:

  • Xerrada Patinet, moto o bici elèctrica?: dimecres 16 a les 18 h, a BiciHub Can Picó (parada Teatre Nacional de Catalunya – línia T4).
  • Aeromodelisme per a nenes i nens: dijous 17 a les 18 h, al Mercat de les Corts (parada Maria Cristina – línies T1, T2 i T3).
  • Gimcana de circulació per a infants de 10 a 12 anys: divendres 18 a les 10 h, al Casal de Barri Trinitat Nova.
  • Construcció d’objectes Mou-te amb el sol: dissabte 19 a les 11.30 h, a La Fàbrica del Sol (parada Ciutadella | Vila Olímpica – línia T4).

Consulta la programació completa i les inscripcions al web.

Enguany, en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, també se celebra el Parking Day BCN, l’esdeveniment mundial anual de sensibilització i reivindicació dels carrers per a ús de la ciutadania. Així, durant tot un dia, les places públiques d’aparcament es converteixen en parcs i jardins amb l’objectiu de crear un model de ciutat centrat en les persones i el medi ambient. Hi haurà més de 63 punts d’activitats familiars, com l’actuació de clown al carrer, al c. Pallars, 244 (parada Pere IV – línia T4).
Si vols desplaçar-te en bicicleta o a peu per la ciutat consulta el plànol Pedaleja o Camina, ja que durant aquests mesos s’han estrenat 20 quilòmetres de carril bici, voreres ampliades, carrers pacificats o laterals tancats al trànsit.

Surt al carrer i gaudeix de l’espai! (i no oblidis dur la mascareta correctament posada).

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.