Gràcies per donar sang al TRAMvida!

El TRAMvida ha ajudat un any més a salvar vides. El passat divendres 4 de setembre, un tramvia aturat a Francesc Macià es va convertir de nou en un centre de donació de sang al que van assistir fins a 114 persones voluntàries. L’equip de TRAM, com cada any, va participar en la donació de manera voluntària, fins i tot el president de TRAM, Felip Puig.

En total, 106 persones van poder donar sang, de les quals, 18 eren noves donants. També 15 voluntàries es van apuntar al registre de donants de moll d’os o medul·la òssia, una dada molt significativa, ja que aquest trasplantament és l’únic recurs per a molts afectats de leucèmia i altres malalties de la sang. És un procés molt senzill, si un donant resulta compatible, només caldrà una extracció de sang per poder substituir les cèl·lules lesionades per les cèl·lules saludables.

Per a convertir el tramvia en un centre òptim per a la donació de sang, s’ha modificat el seu interior retirant barres, agafadors i seients. Així l’espai era completament diàfan i lliure perquè tant les persones donants com sanitàries poguessin moure’s amb facilitat i fessin ús de les lliteres i neveres instal·lades per a l’ocasió. Enguany es van establir noves mesures de seguretat amb la finalitat d’evitar aglomeracions, com la possibilitat de demanar cita prèvia mitjançant la web del Banc de Sang i Teixits de Catalunya.

Totes les persones voluntàries, abans d’entrar, es desinfectaven les mans amb gel hidroalcohòlic, rebien una mascareta nova si la que portaven no era del dia, i s’obsequiava amb un bolígraf de TRAM per omplir el formulari, amb l’objectiu d’evitar la reutilització passant-lo de mà en mà. En sortir, també s’obsequiava amb un bitllet senzill de dos viatges de tramvia.

Amb cada donació se’n podran beneficiar al voltant de 3 persones, és a dir, només amb aquesta campanya es podran salvar més de 300 vides. Però la ràpida caducitat dels components de la sang fa necessari que es doni de forma habitual: les dones fins a tres vegades a l’any i els homes fins a quatre.

Gràcies, per donar sang! Gràcies per donar vida!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.