Juga amb Lorca i Dalí als “Recreativos Federico”

La millor manera de conèixer un artista és descobrint les seves obres, ja sigui en l’àmbit de la pintura, l’escultura o la literatura. Però, i si es donés més visibilitat als artistes a través d’altres suports? Per exemple, a través de jocs interactius, com el cas del poeta Federico García Lorca i l’exposició dinàmica Recreativos Federico, que ha creat l’actor i artista Alex Peña. Fins al 5 de setembre es podrà visitar a la Casa Seat, al Passeig de Gràcia, 109.

L’objectiu d’aquesta exposició és fer una crítica humorística de la comercialització de l’art i alhora, promoure el coneixement de la cultura. En total, són 7 jocs recreatius adaptats a l’obra dramàtica i la vida del poeta, així com la influència amb altres personalitats, com el seu amic Dalí. Destaquem els més divertits i interessants de la mostra:

  • Cadaques invaders: Adaptació del videojoc arcade Space Invaders, on, a diferència d’una nau que dispara alienígenes, és Dalí qui dispara bigotis contra la figura de Lorca.
  • La grúa de Bernarda Alba: Joc d’habilitat que tracta d’agafar amb una pinça peces d’aquesta obra teatral, com la pinta d’Adela o el vano de la Bernarda, entre altres accessoris.
  • Amor de Don Perlimplín con Belisa en su futbolín: El clàssic futbolí ambientat en el jardí de l’obra dramàtica, que compta com a jugadors els protagonistes.
  • Las sin sombrero. Aquesta màquina té a veure amb un incident que Lorca va patir amb en Dalí i les pintores de la generació del 27 Maruja Mallo i Margarita Manso. En un intent de “refrescar les idees” tots quatre van treure’s el barret, accessori obligatori i símbol d’educació o respecte, mentre passejaven per la Puerta del Sol. Així, en considerar-se una ofensa, van ser apedregats. La màquina representa l’intent de la societat per amagar aquest alliberament.

La Casa Seat és un nou espai que explora les noves tecnologies de la mobilitat sostenible i la creativitat en la cultura urbana. L’accés a la instal·lació així com a les sales d’exposicions és de franc, en l’horari d’obertura de dilluns a dissabte de 9 a 21 hores.

Juga amb la poesia interactiva!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.