TRAM col·labora amb l’Hospital Clínic i col·lectius en risc d’exclusió

La investigació mèdica de qualsevol malaltia és imprescindible, ja que és només amb recerca que es poden trobar nous tractaments o una cura. Actualment, amb la pandèmia mundial a causa de la COVID-19, és tant o més important trobar una vacuna de prevenció o altres tractaments que eradiqui per complet el virus.

L’Hospital Clínic és un d’aquests centres que treballa per descobrir com es comporta el coronavirus SARS-CoV-2, quins són els factors de risc, o el seu impacte psicològic. Per això, aquests últims mesos ha engegat la campanya solidària #PerUnaAbraçada amb l’objectiu d’aconseguir donacions. TRAM ha col·laborat fent difusió i donant visibilitat de la campanya, però hi ha altres maneres d’aportar un granet de sorra, com per exemple, fer un donatiu econòmic a través del web de la iniciativa i adquirint productes solidaris, com la polsera “Herois contra la COVID-19” o els packs gastronòmics del cuiner Marc Ribas, el qual destina a la investigació una part dels beneficis.

Hi ha altres entitats que si bé no investiguen directament, també tenen un impacte en la societat. Són les que treballen amb col·lectius en risc, les persones més vulnerables davant de la pandèmia: persones sense llar, tercera edat, en risc d’exclusió o persones migrades. TRAM ha col·laborat també amb aquestes associacions amb la donació de 52.000 euros per a les següents accions:

  • Arrels Fundació: aquesta entitat ha pogut garantir a les persones sense llar o les que viuen a pisos tutelats, dues dietes saludables i calentes al dia. Així, han previngut els contagis reduint la mobilitat en espais comuns com menjadors.
  • Creu Roja: sis-centes persones de la tercera edat han rebut un lot de productes alimentaris i d’higiene. Aquesta iniciativa permet monitorar les persones vulnerables a la malaltia o que viuen soles i evitar els seus desplaçaments.
  • Obra Social Sant Joan de Déu: la donació ha cobert part de les necessitats bàsiques de residència, alimentació i higiene de les persones assistides per la Fundació Bayt Al-Thaqafa, que acull a persones migrades.
  • Fundació IReS: s’ha col·laborat en l’acompanyament en l’àmbit social, psicològic i educatiu a 27 famílies en risc d’exclusió social, que promou l’entitat, proporcionant espais i eines per pal·liar els entrebancs que es poden trobar a causa de la pandèmia.

Així doncs, tot i que els efectes de la pandèmia s’han alleugerit, és important seguir les indicacions que els departaments de salut han comunicat: obligatorietat de dur mascareta, rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o utilitzar una solució hidroalcohòlica.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.