En forma amb les rutes saludables de Sant Just Desvern!

L’esport és salut! Fer tota mena d’exercici, sempre que es practiqui regularment de forma moderada, és molt beneficiós per l’organisme. Així, cal entrenar tant la ment (com per exemple llegint) com el cos per aconseguir un estat d’ànim i físic equilibrat.

La pràctica esportiva més recomanada per a totes les edats i nivells és el senderisme, ja que cada persona pot escollir la dificultat de l’itinerari augmentant a poc a poc el ritme. Per a mantenir-se en forma d’una manera senzilla i divertida, al municipi de Sant Just Desvern s’han creat 3 rutes saludables. Són senzilles perquè hi ha poc desnivell, i divertides perquè permet gaudir de la ciutat i fins i tot, descobrir nous edificis o espais singulars.

Tots els itineraris tenen una durada d’entre 45 minuts i 1 hora. Per aquelles persones que s’inicien a la pràctica esportiva es recomana caminar 3 cops a la setmana durant 20 minuts, augmentant la freqüència i/o la distància, fins a arribar a 1 hora de passeig diari. Per tant, en nivells inicials, l’ideal és realitzar la meitat d’una ruta i, en els avançats, fer la ruta completa o dues rutes!

Els itineraris tenen el mateix punt inicial i final, a la plaça de Camoapa (parada Walden – línia T3), i estan senyalitzats al paviment amb icones de colors:

  • Ruta verda (4,21 km): És el camí més llarg, indicat per a persones amb més experiència.
  • Ruta vermella (3,65 km): L’itinerari més cèntric, recorre pràcticament l’itinerari verd, però amb una durada menor per als nivells intermedis.
  • Ruta blava (3,50): Aquesta ruta per l’àrea nord de Sant Just Desvern és perfecta per a continuar fent una passejada a Collserola.

En aquesta època de l’any és essencial hidratar-se bé, evitar les hores de sol intens de migdia, posar-se protecció solar o barret, i esperar un temps prudencial per a practicar esport després de fer un àpat contundent. Actualment també és obligatori portar mascareta a l’aire lliure i es recomana rentar-se amb freqüència les mans amb aigua i sabó o gel desinfectant.

Camina (si és amb companyia, millor) i fes salut!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.