Exposicions temporals de la Fundació Tàpies

Ja han passat trenta d’anys des que la Fundació Antoni Tàpies (c. Aragó, 255) va obrir les portes. Tenia un doble objectiu: per una banda estudiar i difondre l’obra del pintor, i per altra, exhibir altres projectes d’art modern i contemporani com a promoció de l’art.

Antoni Tàpies va néixer l’any 1923 dins d’una família benestant, cosa que li va permetre accedir a estudis superiors de Dret. Amb 18 anys va patir tisi, i va ser durant el temps de recuperació que va començar a dibuixar. En aquest moment va reflexionar sobre el sentit de la vida i de la seva vocació, abandonant els estudis i centrant-se en la pintura. Així, d’un succés negatiu va sorgir la inspiració artística d’un dels pintors destacats del segle XX.

A partir d’aquell moment va dedicar la resta de la seva vida a l’art. Com era gairebé autodidacta va experimentar diversos moviments com el realisme, el surrealisme i el dadaisme, fins a arribar a l’estil que més s’identificava amb ell: l’informalisme. Aquest moviment mostrava de forma pessimista les conseqüències dels conflictes bèl·lics, però Tàpies el va fer seu, situant-se en un informalisme matèric, el qual utilitzava diferents tècniques amb materials tradicionals, de rebuig i reciclats. Tàpies va crear un nou moviment artístic.

La Fundació Tàpies mostra a través de les exposicions, l’empremta en les diferents matèries de l’artista total, gràcies a l’interès que ha tingut per les diferents arts.

Actualment, i fins al 20 de setembre, la Fundació ha organitzat 3 exposicions temporals:

  • L’àcid és el meu ganivet: mostra d’estampes i llibres realitzats entre 1988 i 1990 amb la tècnica del gravat.
  • Teatre: selecció de dissenys d’escenografies, dibuixos, gravats i material documental teatral.
  • Certeses sentides: conjunt d’obres realitzades amb els tèxtils sintètics que utilitzava per a protegir el seu estudi.

L’espai resta obert de dijous a dissabte, de 10 a 19 hores, i els diumenges, de 10 a 15 hores (entrada general 8 € i reduïda 6,40 €). És imprescindible dur la mascareta durant el recorregut i mantenir la distància de seguretat.

Amb l’entrada general també es pot visitar la col·lecció permanent de pintures, escultures, dibuixos i gravats. Consulta-la en línia al seu web!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.