TRAM, primer transport ferroviari de Catalunya en certificar la seva carta de serveis

Sabies que TRAM és el primer transport ferroviari de Catalunya en rebre la certificació de la seva carta de serveis i de seguretat ferroviària operacional? La finalitat de la carta de serveis és informar de les prestacions i compromisos que s’ofereixen a les persones usuàries en diferents matèries: qualitat del servei, medi ambient, seguretat, atenció al client i responsabilitat social.

Per exemple, TRAM s’ha compromès en realitzar el 98 % dels serveis oferts diàriament amb puntualitat (superant l’objectiu amb un 99,33% l’any 2019), utilitzar les instal·lacions per ubicar equips generadors d’energia renovable que produeixin un mínim de 120.000 kW/h cada any (arribant als 143.169 kW/h l’any 2019), o retornant el 100% dels objectes reclamats.

La responsabilitat en el compliment dels serveis, li ha valgut el reconeixement per part de l’Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR), la qual també ha atorgat el certificat de seguretat ferroviària operacional, per l’acompliment de la guia de seguretat, que segueix la normativa de seguretat ferroviària europea i estatal. L’objectiu és garantir les condicions de seguretat que exigeix l’administració i la resta de persones vinculades a TRAM: usuaris, empleats i accionistes.

Aquesta excel·lència tant en la seguretat com en els serveis oferts, s’ha traduït en un nou rècord de viatges durant l’any 2019. En total, 29,8 milions, la xifra més alta des de l’entrada en servei del TRAM, un 2,36% més que l’any anterior. Des de la posada en funcionament el 2004, s’han realitzat 364.540.919 viatges en tramvia. Més de 130.000 voltes al món!

Els usuaris també poden expressar anualment el seu grau de satisfacció sobre el servei, a l’Estudi de Satisfacció de Viatgers. L’any 2018 l’han valorat amb una nota mitjana de 8,5 punts (8,35 a Trambaix i 8,31 a Trambesòs). En ambdues xarxes el que més es valora és l’accessibilitat a l’andana i al tramvia, ja que el 100% dels accessos estan adaptats. A continuació, els usuaris del Trambaix valoren la puntualitat i el funcionament de les màquines validadores, i els usuaris del Trambesòs, la rapidesa del trajecte i la seguretat en la conducció.

Així, TRAM ha aconseguit ser referent en el sector del transport públic.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.