Renova i crea les teves joguines!

La campanya Renova les teves joguines! que l’Ajuntament de Barcelona du a terme durant tot l’any (i amb més accent quan arriba Nadal) ha quedat, de moment, aturada en la seva modalitat presencial. Quan els infants deixen d’utilitzar alguna joguina, en comptes de llençar-la, tenen l’opció de portar-la a aquest espai de reutilització per allargar la seva vida útil amb un altre infant. A canvi, rep diferents punts que podrà bescanviar per altres joguines i jocs. Una magnífica iniciativa per reduir residus i fomentar un consum més responsable!

Durant aquestes setmanes la iniciativa ha adoptat un format diferent, utilitzant les xarxes socials per donar més visibilitat i seguir fomentant la reutilització. Així, s’ha creat l’exposició virtual a instagram #ExpoRenovaJoguines on s’ha convidat a tothom a participar pujant les seves imatges amb joguines reciclades. Com a resultat, les usuàries han mostrat més de 50 joguines renovades i les entitats han publicat diversos tutorials per muntar-les a casa:

  • Titella feta amb cartrons i paper d’embolicar regals

 

  • Tangram, joc xinès de construcció de figures amb trossos de paper de diferents mides o cartolina de colors.

 

  • Titella de roba amb materials reutilitzats, com un mitjó desparellat o un llençol vell.

 

  • Flors màgiques, un treball manual molt original que consisteix a crear les flors amb papers, i, utilitzant un plat amb aigua, s’aconsegueix un efecte de moviment. Com si fos màgia!

 

  • Creació de nous peluixos a partir de les peces d’uns peluixos vells.

 

  • Braç robòtic amb moviment aprofitant els pals dels gelats, una molt bona alternativa al reciclatge dels pals.

 

Si tens un trenet vell a casa i vols renovar-lo, pots convertir-lo en un TRAM descarregant la plantilla retallable fent clic aquí i seguint les passes senzilles.

Sigui època de confinament o no, sempre és un bon moment per reduir residus, reutilitzar envasos i, finalment, reciclar, sigui amb joguines o qualsevol altre element.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.