Crea el teu propi TRAM!

Cada matí es despleguen mitjans tècnics, logístics i administratius per posar en marxa la xarxa de tramvies, garantint un servei ràpid i segur. A casa, amb els únics mitjans tècnics d’un ordinador i una impressora, podrem construir tantes línies de tramvia com els infants i els adults vulguin, gràcies al retallable gratuït del TRAM (descarregar fent clic aquí).

Només caldrà imprimir en DIN A4 (és recomanable en color), retallar les marques vermelles i encaixar les pestanyes. Per fer-ho més original, al frontal pots escriure la teva línia preferida o la que utilitzes habitualment (per exemple, T4 Estació de Sant Adrià). Per a crear les rodes pots enganxar taps d’ampolles als costats.

Si a casa, a més a més, tens un trenet amb vies de fusta, també podràs fer servir el teu tramvia amb una manualitat molt divertida!

Materials:

  • Plantilla retallable de TRAM (la pots descarregar fent clic aquí)
  • Cartolina de color negre (o color fosc)
  • Tisores
  • Cinta adhesiva transparent
  • Trenet de fusta (recomanable amb tres mòduls o vagons)

Instruccions:

1. Descarregar el retallable i retallar les marques de color vermell.
2. Retallar, tal com es veu a la imatge, el sobrant de les franges blanques, deixant només les dues franges dels mòduls més petits.

 

3. A continuació, retallar els 5 mòduls i les 2 separacions (que doten de certa flexibilitat el tramvia).
4. Amb la cartolina negra, crear 8 rectangles del mateix alt i ample que els mòduls, aproximadament 3,5 cm d’ample i 2 d’alçada. Aquests rectangles serviran per enllaçar els mòduls.

 

5. Doblegar totes les cartolines deixant més marge a les dues bandes, i comprimir per a crear un efecte zig-zag.

 

6. Enganxar amb cinta adhesiva la part interior dels mòduls amb les cartolines.
 

 

7. Doblegar i encaixar els laterals i frontals del retallable. Enganxar amb cinta els únics dos mòduls que tenen base.

 

8. Encaixar el retallable a sobre del trenet i ajustar amb una mica cinta. Si el trenet és més petit, no hi ha cap inconvenient, només t’hauràs d’assegurar que els vagons de paper no sobresurten per la base del tramvia.

 

Ja tenim un tren reconvertit en tramvia!
Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.