Reobertura de la cultura: biblioteques i museus

Els equipaments culturals reobren les portes! Després de setmanes participant de les activitats en línia proposades per entitats i museus, ja ha arribat el moment de tornar a gaudir en persona dels llibres i de les exposicions.

Això sí, obren al públic general amb algunes restriccions, com la limitació d’aforament o la supressió d’inauguracions i activitats. La compra d’entrades o la reserva dels documents es farà, principalment, al web. D’aquesta manera es redueix al màxim el contacte entre els usuaris i les persones treballadores.

A la majoria de biblioteques ja es pot accedir des d’avui mateix, tant per retornar com per recollir documents (no es permet accedir a cap sala). En el cas de la recollida d’un document, primer s’haurà de demanar cita prèvia al web i serà obligatori dur mascareta i mantenir la distància de seguretat. No serà fins a la fase 3 que es podrà accedir a les sales i es restablirà la programació cultural (amb un terç de l’aforament).

La reobertura dels museus s’està fent de manera esglaonada i amb mesures per garantir la total protecció dels visitants, les treballadores i també les obres exhibides. La compra de les entrades es realitzarà en línia i, a dins del museu, hi haurà un recorregut establert d’entrada i sortida. El sistema de climatització també s’adaptarà tant per a les persones com per a l’art,  ja que les peces requereixen una temperatura i humitat ideal.

Per dinamitzar i promoure les visites, la majoria de museus ofereix descomptes sobre el preu de l’entrada:

 Museus ja oberts:

  • MACBA: entrada de franc els dissabtes a la tarda, i 50% de descompte en l’entrada general durant el mes de juny.
  • Museus municipals (Museu del Disseny, MUHBA, etc.): 50% de descompte en l’entrada general fins al 30 de juny.

Obertura durant aquesta setmana:

  • MNAC: 2×1 en l’entrada general durant tot l’estiu.
  • CCCB: entrada general de 4 €.
  • Museu Picasso: tarifa reduïda per a qualsevol entrada.
  • Fundació Tàpies, Fundació Miró (obertura la segona quinzena de juny), Fundació Vila Casas, entre d’altres: sense descompte

Després de la fase 3 (nova normalitat), es preveu recuperar totalment la normalitat en biblioteques i museus. Ara ja no hi ha excusa per fer cultura!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.