El confinament ens porta un aire més net

Sabies que durant els mesos de març i abril s’ha reduït el soroll ambiental i la generació de residus en un 25% i 24% respectivament? Però això no és tot, també, durant el confinament, ha millorat la qualitat de l’aire i s’ha consumit menys electricitat. Avui és el Dia Mundial del Medi Ambient i el commemorem amb aquesta notícia positiva per al planeta.

Les restriccions de trànsit han afavorit enormement l’atmosfera que respirem, i, durant el mes de març, la qualitat de l’aire ha passat d’un estat “molt dolent”, segons l’àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona, a un estat “bo” i beneficiós per la salut. Com a exemple, el nivell de partícules PM10, que són aquelles partícules de pols, cendra, ciment o pol·len que es troben en suspensió a l’aire, ha passat de 120 micrograms per m3 (desembre de 2019) a només 10 micrograms per m3.

Així doncs, ara que a poc a poc tornem a la normalitat, és molt recomanable utilitzar transports sostenibles, com el TRAM o la bicicleta per a fer qualsevol trajecte.

El consum d’electricitat i gas també s’ha reduït, tant en el sector industrial com a les llars. Probablement és a causa de l’arribada del bon temps, ja que ara es gaudeix de més hores de llum natural i ve de gust consumir més plats freds que no requereixen tanta cocció. En canvi, a les llars sí que utilitzem més aigua, augmentant en un 7% el consum. Per això, és tan important utilitzar aquest recurs amb cura, d’una manera sostenible, per exemple, reutilitzant l’aigua de l’aire condicionat per regar les plantes.

Joc en línia pel Dia Mundial del Medi Ambient

A partir d’avui i fins al 10 de juliol pots participar en el joc en línia Enigmapa, creat per descobrir nous recursos, projectes i propostes sostenibles. Cada setmana es proposarà una pregunta, la qual es podrà respondre navegant per la informació del web Barcelona + Sostenible. D’entre les persones que encertin se sortejarà un lot de materials i productes de sensibilització i acció ciutadana. L’última setmana, aquest premi estarà valorat en 150 €.

Contribueix a mantenir una ciutat més sostenible jugant amb la família!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.