Iniciatives solidàries durant l’estat d’alarma

A causa de l’estat d’alarma i al confinament, els hàbits diaris actuals han hagut de canviar lleugerament. Per exemple, la forma de comprar ara és molt diferent. També moltes persones no han anat a la feina durant un temps, altres han practicat el teletreball i inclús el segueixen fent.

Per tant, aquest canvi tan sobtat ha portat a un increment de les iniciatives socials, cadascuna dirigides a un col·lectiu, però totes creades amb l’objectiu d’ajudar a les persones:

  • Botigues obertes: Aquesta plataforma té l’objectiu d’impulsar els beneficis del comerç de proximitat, com és la generació d’activitat al barri, l’ajuda econòmica al petit comerç i el compromís amb el medi ambient (productes de temporada i reducció del transport). Introduint la població al cercador es mostrarà al plànol informació de les botigues del barri: tipus de negoci, horari, informació de comandes per telèfon o web, i servei a domicili, si en tenen.
  • Pijama Army: A través d’una subhasta d’obres que han donat diversos artistes, s’ha recaptat gairebé 6.000 euros destinats al projecte YoMeCorono, el qual investiga un tractament del virus. Tot i que aquesta iniciativa ja no està en actiu actualment, val la pena mencionar-la pel seu propòsit i per les obres que s’han compartit al seu Instagram.
  • Hand medal project: La iniciativa, que es du a terme en l’àmbit mundial, proposa que la comunitat de joies de cada país, disseny una medalla en forma de mà destinada als treballadors i treballadores del sector de la salut. Aquest obsequi seria una espècie d’ofrena per donar les gràcies per la tasca realitzada durant aquest temps
  • Gestió de l’emoció: Tant CatSalut com Metges sense Fronteres han creat dues eines per avaluar l’estat d’ànim i psicològic de les persones. El projecte de CatSalut avalua mitjançant diferents preguntes la salut mental de la persona i fa recomanacions per a gestionar les emocions d’acord amb el resultat. La iniciativa de Metges sense Fronteres consisteix en un “xatbot” el qual, mitjançant 8 històries personals tracta les diferents emocions i com controlar-les.

D’iniciatives hi ha moltes més, però aquestes, han estat les més curioses i interessants!

Compartiu altres projectes solidaris!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.