Crea el teu mòbil d’ocells amb retallables

Tenir cura del medi ambient no només és beneficiós per a la salut de les persones, sinó que també ho és pels animals. Les zones verdes ben conservades tenen un major nombre d’exemplars que viuen en el seu hàbitat sense cap perill ni amenaça.

A la rodalia de Barcelona, la millor zona que hi ha per gaudir d’aquesta fauna (i també de la flora) és el Delta del Llobregat, des del municipi de Sant Feliu fins a la platja, a la zona sud. Són 13 quilòmetres d’itinerari per descobrir més de 300 ocells, rèptils i petits mamífers.

I gràcies al visor de fauna, no cal fer cap excursió per veure aquests animalons, ja que els trobem en un clic de ratolí, classificats per grups d’espècies i zones d’observació.

Si fem una ullada als exemplars d’aus que s’han observat durant els últims 6 mesos al Parc del Riu (el Prat de Llobregat), trobarem fins a  37 espècies (20 d’elles protegides), amb la seva fotografia i les principals característiques. Si ara ens “traslladem” al Parc de la Torreblanca (Sant Feliu de Llobregat), veurem 15 ocells diferents.

Una activitat relacionada i molt divertida que us proposem per als infants és la creació de mòbils amb retallables d’ocellets. Només cal descarregar les plantilles en color o en blanc i negre (les podeu pintar), imprimir en DIN A4, i muntar els següents ocells:

  • Cuereta blanca: Espècie protegida. És present a tot el territori. A l’hivern, augmenta el nombre d’exemplars.
  • Pardal comú: És present a tot el territori i normalment als nuclis urbans. No és una espècie protegida.
  • Pit-roig: Espècie protegida. A l’hivern viu a les zones humides i a l’estiu, als boscos de muntanya.
  • Mallerenga blava: Espècie protegida. És una au migradora que normalment viu en zones humides, com el delta del Llobregat.
  • Mallerenga emplomallada: Espècie protegida. També es troba en zones forestals, especialment a les coníferes.
  • Raspinell: Espècie protegida. Es pot trobar a les zones forestals, siguin grans o petites, com jardins.

I si els pengeu del sostre o del marc d’una porta amb un fil, semblarà que volin!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.