Celebrem un Sant Jordi virtual

Arriba Sant Jordi i enguany ho celebrem d’una manera molt diferent. Les persones que vulguin adquirir un llibre ho podran fer en línia, directament a una llibreria, o a través de diferents iniciatives sorgides, com #LlibreriesObertes. Aquest projecte sense ànim de lucre proposa comprar aquests dies un llibre per a regalar, i recollir quan els comerços tornin a obrir, posposant durant unes setmanes la lectura.

Una altra opció és accedir a la literatura en línia i de franc. L’eBiblioCat conté més de 8.200 títols en format electrònic, que pot llegir tothom qui tingui el carnet d’una biblioteca pública. Aquest préstec de documents té limitacions, i és que només permet accedir a 4 llibres alhora i per un màxim de 21 dies. El TNC també s’ha afegit a aquesta iniciativa donant accés al seu catàleg de títols clàssics i contemporanis, com ara El Público, de Federico García Lorca o La senyora Florentina i el seu amor Homer, de Mercè RODOREDA.

Sigui com sigui, us proposem una activitat per a celebrar un Sant Jordi diferent, que es pot fer extensible a qualsevol dia, ja que la literatura és una afició molt saludable i que mai passa de moda. Es tracta de crear un club de lectura en línia amb família o amics. Així, un cop a la setmana es proposa un llibre que tothom tingui a l’abast, sigui a casa o a través de la biblioteca virtual. Després de la lectura, una persona serà l’encarregada de dissenyar un qüestionari amb 10 preguntes relacionades, i qui respongui correctament a totes les respostes o tingui millor puntuació, serà la persona guanyadora!

Els més petits de casa poden participar en el club de lectura i crear una rosa amb els diversos materials que hi hagi a casa:

  • Cartolina vermella i verda (si no tenim, valdrà un paper pintat amb llapis o retolador)
  • Escuradents o pal de gelat
  • Llapis
  • Tisores
  • Cola blanca

Elaboració:

  1. Dibuixem una circumferència d’uns 15 o 20 cm a la cartolina vermella i la retallem.
  2. Ara, dibuixarem a dins una espiral fins al centre de la rodona. La retallem.
  3. Enrotllem la cartolina fins que quedi forma de rosa i enganxarem l’extrem amb una mica de cola blanca.
  4. A continuació, enganxarem l’escuradents o el pal de gelat i una fulla verda que haurem retallat.

Bona Diada de Sant Jordi!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.