8 de març: dia de l’ecofeminisme

El dia 8 de març es commemora el Dia Internacional de les Dones, una jornada que neix per a reivindicar el feminisme i recordar la lluita diària de les dones en l’àmbit laboral i social. Aquest és un dia de reivindicació, però també de record i, per què no, en certs moments, de celebració.

Enguany, la temàtica escollida és l’ecofeminisme, una teoria sorgida als anys 70 que proposa un estil de vida saludable i sostenible amb el medi ambient, des d’un punt de vista feminista. És a dir, descentralitzat, sense cap jerarquia i al marge de qualsevol opressió. L’ecofeminisme per tant, torna a estar de moda, a causa de l’emergència climàtica que s’està vivint globalment.

Per a commemorar aquesta data, s’han organitzat més de 300 activitats gratuïtes durant el mes de març, el mes del feminisme. Us proposem participar en les següents, celebrades avui i durant aquest cap de setmana, i a les quals arribareu fàcil i ràpidament amb el TRAM o un altre transport públic:

Divendres dia 6

  • 18 h: Concert “Perseids a Mart”, al CC. Joan Oliver – Pere Quart -inscripció prèvia al web– (parada Maria Cristina – línies T1, T2 i T3).
  • 19 h: Concert “La dona en la música clàssica”, al CC. Ateneu Fort Pienc -inscripció prèvia al web– (parada Marina – línia T4).
  • 30 h: Xerrada “Dones i ciència”, a l’Associació Cultural Nova Acròpolis (c. Comte d’Urgell, 168).

Dissabte dia 7

  • A partir de les 10 h: Mural artístic, al CC. Vil·la Florida (c. Muntaner, 544).
  • 30 h: Concert “Dones en jazz”, al Casal Bac de Roda (parada Fluvià – línia T4).

Diumenge dia 8

  • A les 11.30 h: Cicle “Petites històries, grans dones. Museus amb ulls de dones”, al MNAC (Pg. Santa Madrona, 39-41).

A banda d’aquestes activitats, la resta del mes es poden visitar diverses exposicions, com Els feminismes del Feminal, a partir del 12 de març a la Biblioteca Xavier Benguerel (parada Ciutadella | Vila Olímpica – línia T4), o Fotoconnectades, fins al 20 de març al Pati Llimona.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.