Itinerari de locals “photogènics”

L’art és a tot arreu. Per exemple, una botiga de roba podria convertir les seves parets en una galeria d’art improvisada. O bé, podríem contemplar una col·lecció d’obres a través dels miralls d’una perruqueria.

Aquest és el propòsit del festival Photogènic: desvincular les galeries d’art dels museus i situar-les a qualsevol comerç de la ciutat. En aquesta ocasió, els comerços escollits es troben als districtes de Gràcia i Ciutat Vella, del 5 al 19 de març.

En total, 20 artistes emergents han organitzat una proposta fotogràfica a cada comerç participant, formant una ruta expositiva de locals molt photogènics. L’accés a cada exposició és lliure i de franc, per tant, la cultura pot arribar a tothom alhora que es potencia el comerç local i singular. Es tracta de botigues amb encant, de productes artesans o sostenibles: mobles, roba, sabates o joies, entre d’altres.

A ambdues rutes hi ha 10 punts d’interès per a visitar, però recomanem assistir a les “galeries d’art” de Ciutat Vella, amb el TRAM. Només caldrà baixar a la parada Wellington (línia T4) i travessar, donant un petit passeig, el Parc de la Ciutadella, fins a arribar a l’inici del recorregut:

  1. On Land & Gorni Kramer (c. de la Princesa, 25): exposició Life Today
  2. Nu Sabates (c. dels Cotoners, 14): exposició Àlatac
  3. Clay (c. dels Banys Vells, 11): exposició Interrelacions fotogràfiques
  4. Rossymina (c. dels Banys Vells, 14): exposició Assaig n.1
  5. B8 Estudi (c. del Brosolí, 6): exposició T’estimo
  6. Omnibus (c. del Brosolí, 4): exposició Habitant espais
  7. Capricho de Muñeca (c. del Brosolí, 1): exposició This mountain is whispering
  8. Estudi Tèxtil (c. del Brosolí, 1): exposició Sota Terra
  9. Lomography Embassy Barcelona (c. d’en Rosic, 3): exposició Somnis
  10. Gruta Barcelona (c. dels Mirallers, 10b): exposició Transicional

Les exhibicions es completen amb el cicle de conferències i tallers del festival All Day Photogènic, el 14 de març a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm (entrada general de 3 €). Durant el festival, artistes experimentats donaran suport a la iniciativa amb la seva experiència i consells. La programació completa i la reserva d’entrades per al festival es pot consultar al web.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.