L’art luminescent envaeix el Poblenou

Cau la nit i s’encenen els fanals del carrer. Les finestres il·luminades dels habitatges i els fanals dels transports, evidencien que la ciutat batega tant de dia com quan és fosc. També s’il·luminen les façanes i els interiors dels edificis, el paviment i fins i tot el cel. Arriba el Festival Llum 2020, l’esdeveniment anual que omple de llum i color la foscor.

Del 14 al 16 de febrer, pràcticament a cada cantonada i a cada espai de la zona 22@ del Poblenou hi haurà una instal·lació creada per professionals del disseny i l’electrònica o per estudiants d’escoles d’arquitectura, art i disseny de la ciutat.

El punt de trobada i inici (oficial) del recorregut és la plaça de les Glòries (parades de TRAM Glòries – línies T4, T5 i T6 o La Farinera – línies T5 i T6). Només en aquest espai hi ha 5 projectes esperant a interactuar amb els visitants, els veritables protagonistes del festival.

A la mateixa plaça, l’Spectrometer proposa un espectacle visual i sonor diferent en cada punt de la instal·lació. A dins del Museu del Disseny, un prat flotant del sostre onejarà simulant les ones del mar (sala B) i un laberint crearà una il·lusió d’espais inexistents que apareixeran de sobte, barrejant elements visuals i sonors (sala A). En sortir del museu, la façana projectarà l’obra visual Metamorfosis, que ens acompanyarà fins a arribar a una de les peces clau del festival: Museum of the Moon, una lluna sostinguda en l’aire sobre l’estany del Museu, amb la particularitat de reflectir imatges reals de la superfície lunar, proporcionades per la NASA.

Des d’aquest punt, es recomana continuar per l’Avinguda Diagonal, tot visitant la Torre Glòries, baixar pel carrer Roc Boronat (les instal·lacions estan als carrers adjacents), continuar pel carrer Pere IV i carrer Pallars fins a arribar al carrer Àlaba, i així, tornar novament a la Plaça després de contemplar i participar en els més de 25 projectes que formen part de l’exhibició.

Com l’espectacularitat de les instal·lacions segur que anima a tothom a fer moltes fotografies, també podeu participar en el concurs d’Instagram del Festival Llum 2020 publicant les imatges amb el hashtag #LlumBCN20. Hi ha molts premis!

Consulteu les bases del concurs i l’itinerari complet de les instal·lacions lumíniques al web.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.