L’Art Sonor a la Fundació Joan Miró

El soroll pot ser un art? Es podria contemplar en una exposició?

Només cal visitar l’exposició Art Sonor? de la Fundació Joan Miró (Parc de Montjuïc), per comprovar com la sonoritat té molta relació amb les arts plàstiques dels segles XIX i XX.

El so és a tot arreu i pot inspirar a artistes de disciplines artístiques musicals i visuals. Per exemple, pot ajudar a un compositor a crear una nova cançó, o inspirar a un escultor o pintor a crear una nova obra. Fins i tot, també el silenci pot dir molt o “fer molt soroll” en un moment indicat. Curiosament, una de les peces exhibides és la composició 4’33” de John Cage, una partitura completament buida, és a dir, una cançó en silenci.

Així, l’art sonor, tant de manera perceptible com al·legòrica, està present a les setanta peces de l’exposició: pintures, gravats, dibuixos, escultures i instal·lacions. I com no podia ser d’altra manera, la Fundació Joan Miró també ha posat el seu granet de sorra amb 3 olis damunt tela: Musique du crépuscule I, Musique du crépuscule V i Silence, aquest últim, cedit pel Centre Pompidou de París.

Un dels espais més interessants és l’exposició monogràfica sobre l’obra de Rolf Julius, artista plasticosonor, creada en commemoració del vuitantè aniversari del seu naixement.

Amb l’entrada també es podrà assistir a les següents activitats:

  • Improvisacions musicals d’alumnes de l’ESMUC: diumenge 9 de febrer, a les 11 i a les 13 h.
  • Visita guiada amb artistes: diumenge 16 de febrer, a les 12 h, amb artista Serafín Álvarez (en castellà).
  • Visita dinamitzada: diumenge 23 de febrer, a les 11 h.

 

[ATENCIÓ SORTEIG!]

Com el millor és visitar l’exposició en persona, us proposem participar en el sorteig d’un passi anual per visitar Art Sonor? i la resta d’exposicions tantes vegades com es vulgui durant 365 dies.

Només heu de respondre correctament en els comentaris d’aquesta mateixa publicació:

A quin espai del Museu està instal·lada la peça sonora de Louise Lawler?

Una pista, al web de la Fundació Joan Miró.

Sort!

Share
  1. AGUSTIN MELO Respon

    7 de febrer de 2020 at 12:01

    A quin espai del Museu està instal·lada la peça sonora de Louise Lawler?
    al Pati de l’Olivera

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.