Com “llegir” la T-casual?

El sistema tarifari integrat permet fer un desplaçament combinant fins a 4 mitjans de transport (TRAM, metro, autobús, FGC i Rodalies) amb un únic abonament, sempre que es combinin mitjans o línies diferents (no es permet agafar dues vegades la mateixa línia). Cada vegada que accedim a un transport s’ha de validar el bitllet obligatòriament, però, durant el temps establert en cada títol, la màquina només anotarà el primer viatge.

Si ens movem per la zona 1 (Barcelona i 36 municipis de l’àrea metropolitana), podrem fer fins a 3 transbordaments durant 75 minuts per arribar al destí. A mesura que augmentem el nombre de zones, augmenta el límit establert en 15 minuts. Així, un títol de 2 zones tindrà un límit de 90 minuts, de 3 zones seran 105 minuts i s’incrementarà successivament fins a arribar a les 6 zones, amb un límit de 150 minuts (2 hores i mitja).

I com sabem a quina hora hem iniciat el trajecte? És molt fàcil, només s’ha de llegir el dors d’una T-casual i ho descobrirem. T’expliquem com llegir-la!

Quan s’inicia un trajecte, la màquina sempre imprimeix una sèrie de 16 xifres al dors del títol. Els quatre primers corresponen a la numeració de l’estació, i els dos següents, a la zona tarifària (01, 02, etc.).

A continuació, s’imprimeixen les 9 xifres que aportaran la informació imprescindible per a saber quan hem validat el bitllet. Les quatre primeres ens indicaran el dia i el mes que hem fet el trajecte i les quatre següents, l’hora i els minuts. Els últims números són els que ens indiquen quants viatges ens queden al títol.

Per exemple, a la imatge, podem comprovar com dues persones han utilitzat el mateix títol per viatjar un 10 de gener, a les 12 del migdia.

Això sí, aquesta lectura només funciona amb la T-casual i T4 (la T-usual permet viatges il·limitats).

Ja no caldrà recordar l’hora exacta d’inici del trajecte, ja que la tindrem ben impresa i fàcilment localitzable!

 

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.