Fem paper reciclat a casa!

Què podríem fer amb bossetes utilitzades de te o cafè i una pell de ceba? Probablement, se’ns acudiria convertir aquestes restes orgàniques en compost per alimentar les plantes de la llar o l’hort urbà. Però en aquesta ocasió (amb l’ajuda d’altres elements) el que farem serà paper reciclat!

En qualsevol llar o oficina sempre tenim papers que ja no són d’utilitat. Aleshores, els reutilitzem com a esborrany i, quan considerem que ja no els podem aprofitar més, és quan els portem al contenidor blau, de reciclatge de paper i cartró.

Però i si els reciclem amb una activitat divertida i original? Només caldrà utilitzar objectes que tenim normalment a l’abast per convertir un paper guixat i avorrit, en un meravellós llenç blanc o de colors! Una manualitat ben sostenible!

Aquests són els elements necessaris:

 • 2 marcs de fusta (mida DIN A4)
 • Un tros de malla per cobrir un marc
 • 4 trossos de llençol vell (de la mida del marc)
 • Colorant natural: bosses utilitzades de te o cafè, pell de ceba o remolatxa.
 • Una safata o recipient rectangular
 • Liquadora
 • Grapadora
 • Paper ja utilitzat
 • Llibres (per a fer de pes)

El primer pas és muntar el motlle del paper. Cobrirem amb la malla un dels marcs, tot grapant les vores a la fusta.

A continuació, prepararem la polpa. Farem bocins del paper ja utilitzat i el submergirem al recipient durant un parell d’hores. Quan estigui ben xop el liquarem fins que es transformi en una massa sense grumolls. És el moment d’afegir el colorant natural, per això només caldrà bullir l’ingredient i afegir el líquid a la massa.

Ja només queda convertir-ho en paper! Col·locarem al recipient el marc amb la malla, estirant la polpa a sobre. Ho cobrirem amb un tros de llençol (que estigui humit), i tornarem a cobrir amb el segon marc (que no té malla). Deixarem escórrer uns minuts.

Aboquem el marc (ara amb el paper enganxat) en un tros de llençol sec i comencem a retirar-lo, a poc a poc, pressionant la malla amb una esponja. El paper reciclat encara estarà humit i arrugat, per la qual cosa el taparem amb un nou tros de llençol i farem pes amb diversos llibres. L’endemà, airejarem el paper durant un parell d’hores i ja tindrem el paper llest per reutilitzar. I a més a més, del color que més ens agradi!

Share
 1. NIRIA Respon

  6 d'abril de 2021 at 14:37

  INFORMACIO MOLT BONA

  S0DFGBHNJM

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.