Cicle de concerts Liceu Jove

A mitjans del segle XIX es va inaugurar el Teatre del Liceu, convertint-se en aquell moment en el teatre d’òpera més gran d’Europa. Era una època on un mateix espai concentrava tota mena de funcions: obres teatrals, ballet, concerts (que incloïen números de màgia i funambulisme) i per descomptat, òpera, gènere molt important que representava el 25% del total de funcions.

Han passat molts anys des que va celebrar la seva primera òpera, en concret l’Anna Bolena de Donizetti, el 1847, i també, han passat moltes personalitats que han deixat la seva empremta: les sopranos Montserrat Caballé i Victoria de los Ángeles, el musicòleg Higini Anglès, o el compositor Joan Guinjoan.

Però per molt que passi el temps, la il·lusió dels estudiants que s’instrueixen segueix intacta. Actualment, ja en època del “tercer” Liceu (fruit de reformes i reconstruccions que ha patit), els estudiants del Conservatori també volen tenir un lloc en la música. I quina millor manera de fer-ho, que ser escoltat per tothom en un concert. Així, el cicle de concerts Liceu Jove permet als joves talents pujar a l’escenari per a demostrar les seves arts.

Fins a finals de maig, coincidint amb el final del curs acadèmic, podrem assistir a una vintena de concerts gratuïts de les joves promeses del Conservatori del Liceu (programació completa i reserva d’entrades al web):

  • 13 de febrer: concert de petits conjunts de cambra (13 hores) i l’Orquestra Simfònica (a les 20 hores).
  • 14 de febrer: concert Liceu XXI, repertori contemporani i actual (a les 13.30 hores).
  • 20 i 21 de febrer: Escenes Líriques, fragment d’òperes, de sarsueles i repertori clàssic (a les 20 hores).
  • 25 de febrer: ConTrastes, repertori de diferents estils i gèneres (a les 20 hores).
  • 24 de març, 28 d’abril i 12 de maig: Pianíssim, recital solista (a les 20 hores).
  • 21 de maig: concert Liceu Big Band, repertori de jazz (a les 20 hores).

Abans d’aquest cicle però, els dijous, es dinamitza el Cafè del Liceu amb les Jam Sessions, on els alumnes, dirigits per referents de la música, proposen diferents actuacions, d’una manera més informal, relacionades amb el jazz:

  • 23 de gener: Alex Dee i alumnes del centre.
  • 30 de gener: Gran Ensemble Liceu, dirigit per Toni Vaquer.

Ambdues actuacions són a les 21 hores, gratuïtes amb reserva d’entrades prèvia, i amb l’avantatge de poder escoltar bona música mentre ens prenem un pica-pica o un àpat!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.