Exposició Victor Papanek: la política del disseny

El dissenyador i arquitecte vienès Victor Papanek va ser un dels pioners en la reducció de residus i la reutilització de materials en la construcció i l’art. L’ecologia de productes que professava donava prioritat a obres sostenibles, respectuoses i integrades en la natura, amb l’objectiu d’impactar mínimament en l’entorn.

Exposició del joc per infants

Als anys 60, Papanek assegurava que, en el futur, tothom seria conscient de l’impacte que les accions tenen sobre el planeta. I no estava gens equivocat. A més a més, feia extensiva aquesta filosofia als objectes, fomentant només la compra de productes útils i fugint d’aquells que no aporten cap funció més enllà de servir de decoració.

El Museu del Disseny (parada Glòries – línies T4, T5 i T6) commemora la vida del dissenyador en l’exposició temporal Victor Papanek: la política del disseny fins al 2 de febrer (entrada general 4 € i reduïda 3 €). En el marc d’aquesta temàtica, el Centre Cívic Joan Oliver- Pere Quart (parada Maria Cristina – línies T1, T2 i T3) organitza les següents activitats gratuïtes:

  • Taller Utopies, distopies, abstraccions

Activitat de pensament crític conduïda per la sociòloga i traductora Helen Torres. Es treballarà el llenguatge inventant eslògans que defineixin les necessitats dels barris (dimarts, 14 de gener, a les 19 h).

  • Taller Totes les persones som dissenyadores

Els residus que es generen al Centre Cívic es reciclaran i reutilitzaran, amb l’ajuda de la investigadora en ciència, tecnologia i societat Blanca Callén, per donar una segona vida als objectes (el 15, 22 i 29 de gener, a les 17.30 h).

  • Xerrada Teixir possibilitats múltiples

Es portarà a debat la filosofia de vida d’en Papanek, com ara la creació d’objectes tèxtils de manera col·laborativa a partir de la reutilització de materials (dimarts, 4 de febrer, a les 19 h).

Amb l’entrada al Museu del Disseny també s’inclou la visita guiada a l’exposició, on s’explicarà la història de l’arquitecte, les obres creades, i obres d’artistes actuals que s’identifiquen amb la filosofia d’ecologia dels materials (tots els dissabtes a les 11 hores, no cal inscripció prèvia).

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.