Nous títols per viatjar en transport públic

Els canvis d’any impliquen normalment un compromís en canviar a uns hàbits més saludables, marcar-se nous objectius personals o professionals i enguany, el 2020 també ha portat nous títols per a viatjar en qualsevol transport públic de Barcelona i rodalies.

Així doncs, l’ATM ha decidit dir adéu a una de les targetes més utilitzades pels usuaris, la T-10. Es va adoptar l’any 2001, coincidint amb la integració tarifària, i, com a curiositat, durant el primer any encara es podia comprar en pessetes (l’euro es va introduir l’any 2002). Abans de la T-10, als anys 90, és quan es van començar a utilitzar les targetes magnètiques. Són aquelles que substituïen les allargades de cartró que la màquina mossegava en cada trajecte. Les recordeu? Es van estrenar l’any 1978 amb un format ben original, ja que cada any canviaven el seu color.

Ara, gairebé vint anys després, els títols han canviat. I per decidir quina targeta comprar ens haurem de fer la següent pregunta: Viatjo sovint o ocasionalment? Així, la targeta que necessitarem per viatjar dependrà del nombre de trajectes que fem durant la setmana o el mes:

  • T-casual: Substitueix la T-10, amb la diferència de ser unipersonal a partir de l’1 de març. Fins que arribi el moment (durant gener i febrer) conviurà amb la T-10 i serà multipersonal.
  • T-usual: Substitueix la T-50/30, la T-mes i la T-trimestre. És unipersonal i permetrà fer viatges il·limitats durant un mes. El seu preu, 40 euros, és inferior al de les anteriors, amb l’objectiu de fomentar el transport públic i incentivar un ús menor del cotxe.
  • T-familiar: Títol multipersonal, per a famílies que viatgen ocasionalment. Fins a 4 persones podran fer 8 viatges en 30 dies.
  • T-grup: Substitueix la T-70/30 i està destinada a grups que fan un ús ocasional (com les escoles).

Altres títols, com el bitllet senzill, i les targetes T-jove i T-dia segueixen vigents amb les mateixes característiques.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.