Accions solidàries de Giving Tuesday

Avui és el Giving Tuesday, un moviment alternatiu a les celebracions del Black Friday i el Cyber Monday (descomptes en productes de tecnologia). Es va originar als Estats Units l’any 2012 per impulsar iniciatives solidàries, dies després de la celebració d’Acció de Gràcies, la festivitat anual per agrair el privilegi d’alimentar-se cada dia.

Així doncs, algunes entitats aprofiten aquest dia per promoure accions solidàries amb l’objectiu d’aconseguir donacions. Però no tothom ha de fer una aportació econòmica o material (joguines, roba, etc.), també es pot contribuir en la causa donant visibilitat a les xarxes socials, a través del hashtag #GivingTuesday.

Banc de Sang i Teixits

El Banc de Sang i Teixits és una de les entitats que durant tot l’any i especialment, durant el Giving Tuesday promou campanyes solidàries que poden salvar la vida a les persones.

Enguany, l’objectiu proposat és augmentar el registre de donants de moll d’os, ja que cada any hi ha 6.400 persones diagnosticades de leucèmia a Espanya. Moltes d’aquestes persones i d’altres afectades amb malalties de la sang, només tenen l’opció de sanar mitjançant un trasplantament de medul·la òssia. Aquest tractament consisteix a trasplantar les cèl·lules malaltes del pacient per cèl·lules sanes d’un donant. Un cop les han substituït, les transfusions de sang ajuden a fer que el moll d’os comenci a funcionar i a fabricar cèl·lules noves.

Així, convertir-se en donant és molt senzill, només cal dirigir-se a un hospital amb banc de sang i s’extraurà una mostra de sang. Si en un futur es requereix la donació de moll d’os, es realitzaran unes puncions senzilles (en alguns casos amb anestèsia) per obtenir les cèl·lules mare. A més a més, aquesta és l’única donació que es pot fer en vida!

Recollida de joguines

Quan el dia 5 de gener arriben els reis a les llars, cap infant pot quedar-se sense la seva joguina. Per resoldre aquesta situació, moltes entitats habiliten punts de recollida, amb l’objectiu de fer-les arribar a famílies en situació de vulnerabilitat. Les joguines han de ser noves i, si és possible, han de facilitar el joc cooperatiu, perquè d’aquesta manera puguin jugar diversos infants alhora.

Aquests són dos exemples de campanyes solidàries, però es poden consultar totes al web de l’acció Giving Tuesday.

Col·labores amb alguna entitat solidària? Explica’ns la teva experiència!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.